Šokolado meistras Ali Gadžijevas kuria didžiausią modernų desertą
Šokolado ir desertų meistras Ali Gadžijevas ruošiasi dideliam konditeriniam iššūkiui – kurs didžiausią iki šiol darytą modernų desertą, skirtą ypatingai šventei. Desertas bus patiektas jau šį mėnesį vyksiančiame Lietuvoje seniausiai – net 165 metus – nepertraukiamai veikiančios įmonės „Volfas Engleman“ jubiliejaus renginyje.
„Tai užsakymas, kokių kasdien negausi – juk ne kiekvienais metais seniausios įmonės švenčia savo jubiliejų. Ir nors verslo renginiams jau esu kūręs desertų, šis kartas yra ypatingas ir dėl pačios įmonės specifikos, ir dėl to, kaip desertas bus pristatomas uždaro renginio svečiams metu”, – pasakoja Ali Gadžijevas.
Desertu rūpinasi pats generalinis direktorius
Nėra įprasta, jog įmonės gimtadienio desertu rūpintųsi pats vadovas, tačiau šis atvejis – išskirtinis. „Susitikome su Marium (Horbačausku, aut. past.) aptarti deserto ne tik dėl to, kad tai taps vienu svarbiausių renginio akcentų, bet ir dėl to, jog man rūpi parinkti renginio koncepcijai tinkamą deserto skonį. Kiekvienas iš mūsų turime savo verslo paslapčių, o manoji – ypatingas dėmesys kliento poreikiui ir atradimas būtent tokių ingredientų derinių, kurie ne tik maloniai stebins, bet ir „įsipaišys“ į visą šventės idėją”, – atskleidžia Ali.
„Įmonei svarbi šventė bus paminėta dideliame kviestinių svečių renginyje, į kurį susirinks daugiau nei 500 žmonių. Šiemet kviečiame ir daug svarbių partnerių iš užsienio, o taip pat – kompanijų, kurios buvo įsteigtos tais pačiais metais, kaip „Volfas Engleman“ atstovus iš viso pasaulio, todėl norime, kad desertas, kaip vienas iš svarbių šventės atributų, taptų ypatinga pramoga ne tik dėl unikalaus skonio, bet ir dėl jam ruošiamo specialaus šou”, – pasakoja Marius Horbačauskas, „Volfas Engelman“ generalinis direktorius.
Padėjo someljė žinios
Ali teigimu, su M. Horbačausku susitikti buvo įdomu ir dėl to, jog jis neseniai gavo alaus someljė diplomą. „Verslai, kuriems vadovaujame, skiriasi savo pobūdžiu, skiriasi produktai, juos skiria 160 metų patirties, bet vienija, mano manymu, vienas svarbus dalykas – požiūris, kad kompanijos galva turi iš esmės pažinti ir domėtis produktu. Aš pats nenustoju mokytis, važinėti po šokolado čempionatus, rinkti informaciją, naudingą mano verslui, todėl buvo nuostabu sutikti žmogų, kuris asmeniškai įdeda daug širdies į tai, ką kuria”, – sakė Ali ir pridūrė, kad jų pokalbis buvo labai gurmaniškas ir padėjęs suprasti, koks desertas geriausiai tiks jubiliejaus šventei.