Stebuklingas triukas: kaip tinkamai paruošti plaktą kiaušinienę

Plakti kiaušiniai / Fotolia nuotr.
Plakti kiaušiniai / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Plakti kiaušiniai patenka į vieną iš dviejų kategorijų: patiekalas, kuris pavyksta puikiai, arba patiekalas, kurio niekas ragauti nesutiktų net už pinigus.

Gerai pagamintų plaktų kiaušinių paslaptis labai paprasta – grietinė. Dauguma į kiaušinių plakinį pila pieną arba pieno ir vandens mišinį (1:1), tačiau grietinė suteikia patiekalui kreminę tekstūrą.

Dažnai plakti kiaušiniai būna beskoniai, todėl reikia dėti nemažai druskos ir pipirų. Grietinė padeda ir šiuo klausimu – ji suteikia skoniui subtilumo: lyg ir aštru, bet gal labiau saldžiai rūgštu.

Rekomenduojame dėti maždaug vieną šaukštelį grietinės vienam kiaušiniui. Pirmiausia suplakite kiaušinius inde, tada pridėkite grietinės – ji geriau išsiplaks (jei kiaušiniai neišplakami prieš dedant grietinę, ji susigumuliuoja). Kepdami plakinį negailėkite sviesto (iki 2 šaukštų), o nuo ugnies nuimkite, kai kiaušiniai bus dar šiek tiek drėgni (jie dar šiek tiek pakeps iki kol patieksite juos į lėkštę).

Jei nenorite dėti grietinės – nieko baisaus! Tiesiog įdėkite šiek tiek daugiau sviesto (bet kokiu atveju jums patiks).

Rezultatas – nepakartojamai lengvas kiaušinių patiekalas ir, žinoma, teisė girtis.

Dar kiti Ji24 receptai:

{recipe|2324}
{recipe|1142}
{recipe|492}
{recipe|3652}
{recipe|2841}
{recipe|3017}