Su buvusiu „bavaru“ Jonu Jonušu viešumoje vėl pasirodžiusi Julija Dailidėnaitė praskleidė kasdienybės šydą
Su virtuvės šefu Jonu Jonušuvis dažniau drauge pasirodanti Julija Dailidėnaitė apsilankė renginyje, kuriame buvo paskelbti 30 geriausių Lietuvos restoranų. Menotyrininkė atvėrė namų duris ir atskleidė maisto gamybos paslaptis.
Labiausiai Julija mėgsta namų virtuvę. Aštrų maistą dievinanti moteris atskleidė, kad pati maistą gamina kasdien. Tailandietiški patiekalai – vieni skaniausių.
Gamybos procesui J. Dailidėnaitė dažniausiai naudoja natūralius produktus. „Mėgstu greitai pagaminamą maistą ir stengiuosi maitintis kaip galima sveikiau. Nesu vegetarė. Kokybiškai pagaminta mėsa – vienas geriausių patiekalų.“
J. Dailidėnaitė tikino, kad svečiams kelių įrankių komplekto prie stalo nepatiekia. „Taip tikrai nedarau. Mėgstu eklektiką. Turiu įvairiausių formų ir spalvų indų. Esu neįnoringa“
Vilniuje moteris lankosi įvairiuose restoranuose ir nors jos palydovas Jonas Janušas dirba „Untold (Grill Stories)“, šio restorano Julija tarp savo mėgiamiausių vietų neminėjo. Išlikdama taktiška ir paslaptinga ji tik pabrėžė, jog jai patinka laiką leisti ten, kur gera kompanija ir ją supa mylimi žmonės.
Kol kas nei Julija nei Jonas apie savo jausmus viešai neatvirauja. Abu jau yra kartą išsiskyrę ir sako, kad tiesiog smagiai leidžia laiką drauge.
Ketvritadienį vykusiame renginyje pirmąja vieta 2017 m. reitinge tarp 30-ties geriausių Lietuvos restoranų buvo įvertinta šefo Liutauro Čepracko „Gastronomika“.
Taip pat į geriausiųjų penketuką šiemet pateko Martyno Praškevičiaus „Džiaugsmas“ (pernai šefas triumfavo su kitu savo restoranu – „Stebuklai“), Vilniuje ir pajūryje veiklą vystantis Žemaičių šeimos restoranas „Šturmų švyturys“, taip pat ryškiausias debiutas Kaune – „Nüman“ ir du metus iš eilės stabiliai 4 vietoje įsitvirtinę Vytauto Samavičiaus „Monai“ Klaipėdoje.