Ispanijos miestelyje Axpe su vaizdu į kalnus įsikūręs restoranas „Asador Etxebarri“ pernai geriausių pasaulio restoranų penkiasdešimtuke užėmė trečią (!) vietą. Vienu metu čia vakarieniauti gali vos 30 žmonių, tad patekti – ne taip paprasta.
Jei kada planuosite čia apsilankyti, vietą reikėtų užsisakyti prieš du mėnesius. Dar verta žinoti, kad užsakymai priimami kiekvieno mėnesio pirmąją dieną nuo 16 valandos.
Ūkininkų bendruomenėje užaugęs restorano šefas Bittoras Arguinzonizas iš aplinkinių kaimų ir ūkių surenka geriausius produktus ir savo virtuvėje iš jų kuria stebuklą. Beveik kiekvienas šefo patiekalas, net desertai, pasidengia lengva dūmo skonio nata, o pats Bittoras vadinamas grilio karaliumi.
Temos: