„Sugamour“ unikalių desertų pristatyme – ir lieknoji Inga Stumbrienė, ir besilaukianti Julija Žižė
Sekdama naujausias pasaulines kulinarines ir konditerines tendencijas restoranas ir desertinė „Sugamour“ tautiečiams pristato naujovę Lietuvoje ir Baltijos šalyse - „B-koncepcijos“ desertų kolekciją.
Kolekciją sukūrė desertų meistrė Ekaterina Buldakova.
Kuo jie ypatingi? Nes yra sveikesni!
Šie skoniu ir išvaizda unikalūs skanėstai su didžiausiu malonumu ragaujami ne ankstyvą rytą ar po sočios vakarienės, o popietę. Todėl ir naujos kartos desertų pristatymas sveiką gyvenimo būdą propaguojančiai publikai vyko penktadienį po pietų. "Sugamour" įkūrėja Laura Normantienė tikisi, kad startavusi „Afternoon Tea“ - popietės arbatėlės tradicija greitai prigis ir lankytojai nuostabaus skonio gardėsius ir užkandžius iš atsinaujinusio valgiaraščio ragaus kiekvienos darbo dienos popietę, nelaukdami savaitgalio.
Ilgą laiką gamindami sveikesnius desertus jų kūrėjai tam tikras sudėtinės dalis išimdavo iš recepto arba rinkdavosi alternatyvas: įprastą grietinėlę pakeisdavo augaline, karvių pieną į migdolų. Rezultatas gaudavosi gana neblogas, bet ragaudamas tokį saldumyną vis tiek nepatirdavai tikrojo deserto valgymo malonumo.
Taip po ilgų eksperimentų atsirado „B-koncepcijos“ desertų linija. Svarbiausias principas: naujų saldumynų receptai subalansuoti taip, kad skanėstai neprarastų savo žavesio, o intensyvus saldėsio skonis atsiskleistų maksimaliai. „B-koncepcijos“ desertų idėjos autorius - garsus pasaulio konditeris ispanas Jordi Bordas, pasiūlęs novatorišką desertų gaminimo būdą, leidžiantį sukurti gardžius ir estetiškai atrodančius, bet sveikesnius desertus: be glitimo, laktozės, pritaikytus veganams ir įvairių alergijų turintiems žmonėms, su mažiau riebalų ir ne tokius kaloringus, bet tuo pačiu pasakiškai skanius.
Turbūt visos damos pritars: valgyti saldumynus ir nuo jų nepriaugti nė vieno papildomo kilogramo - kiekvienos svajonė! Sibire menininkų šeimoje užaugusi „Sugamour“ pagrindinė konditerė Ekaterina Buldakova šioje srityje dirba septynerius metus ir per juos spėjo išleisti knygą, tapo televizijos laidos vedėja, o šioje desertinėje dirba nuo pat jos įkūrimo. Ekaterina yra viena iš pirmųjų konditerių šalyje, lankytojus pradžiuginusi prancūziško stiliaus klasikiniais pyragaičiais. O dabar ji visą dėmesį skiria „B-koncepcijos“ desertų kolekcijai, kurią kuria su didžiausiu entuziazmu.
„Naujosios kartos šokoladinis desertas su riešutais puikiai tiks veganams, nes yra be pieno ir kitų gyvūninės kilmės ingredientų, mangų ir kokosų desertas ruošiamas be glitimo ir kiaušinių, lengvo ir puraus sūrio pyrago su mėlynėmis bei riešutų deserto sudėtyje taip pat nėra glitimo. Ir tai - tik dalis šios kaprizingos, meno kūrinius primenančios, išieškotos kolekcijos desertų, kuriuos didžiuodamiesi pristatome saldėsių gerbėjams“, - sake Ekaterina Buldakova.
Sveiką gyvenimo būdą propaguojantys svečiais panirę į saldžią popietę grožėjosi ir floristo Manto Petruškevičiaus („Flower Couture by Mantas Petruskevicius“) sukurta žavinga aplinka.