Penktadienio vakarienė. Arba… virtinukų puota!
Kartą draugai pakvietė į virtinių gaminimo vakarėlį. Gamino juos visi: vaikai ir suaugę. Visi miltuotomis rankomis ir nosimis. Paskui buvo labai smagu valgyti! Kodėl nepamėginus ir jums?
Penktadienio vakarą daugelis mūsų labiau atpalaiduojame raumenis. Rytoj šeštadienis – į darbą nereikia. Taigi tai puikus metas pavakaroti su šeima ar draugais. O kad nebūtų nuobodu, ar ne puiki mintis surengti kulinarinį vakarėlį? Pavyzdžiui, drauge pasigaminti virtinių. Norite tikėkite, norite ne, bet tai tikrai smagus kolektyvinis užsiėmimas. Ypač jei turite vaikų. Be to, jei pagaminsite daugiau nei reikia, galėsite užšaldyti ir bet kurią kitą dieną per kelias minutes pasiruošti skanią vakarienę.
KLASIKINIS RECEPTAS
4 asmenims. Pagaminsite per valandą
PRODUKTAI
Tešlai:
1 kiaušinis; 125 ml pieno arba vandens; 500 g miltų; žiupsnelis druskos.
Įdarui:
400 g bulvių; 1 svogūnas; 1 valg. š. grietinės; 1 valg. š. sviesto; žiupsnelis smulkinto muskato; pagal skonį druskos ir pipirų.
KAIP GAMINTI
1. Iš nurodytų produktų užminkykite tešlą. Jei tešla per kieta, įpilkite daugiau vandens. Minkykite, kol tešla pasidarys tampri. Apibarstykite miltais, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 30–40 minučių pastovėti.
2. Bulves nulupkite, išvirkite pasūdytame vandenyje ir sutrinkite su grietine. Keptuvėje įkaitintuose riebaluose pakepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus. Sudėkite kepintus svogūnus į bulvių košę, įberkite pipirų, druskos ir muskato, gerai išmaišykite.
3. Iškočiokite ploną tešlos lakštą, miltuota stikline išspauskite apskritimus, dėkite ant tešlos blynelio šaukštelį įdaro, sulenkite perpus, kraštus gerai užspauskite.
4. Paruoštus virtinius dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite, kol iškils į paviršių. Virtinius išgriebkite kiaurasamčiu, leiskite nusivarvėti. Tiekite karštus su sviestu, grietine, spirgučių ir svogūnų, baltuoju ar kitu mėgstamu padažu.
Skanaus!
IŠBANDYKITE