Sveika ir skanu: naminiai daržovių ir vaisių traškučiai
Apie tai, kiek daug neigiamų savybių turi greitasis maistas, kalbėta ir rašyta ne skykį. Užuot kartojęsi iš naujo, pasiūlysime alternatyvą. Šįkart tai bus alternatyva pirktiniams bulvių traškučiams. Pasirodo, ir namuose galima pasiruošti ne prastesnį užkandį. Įvairių daržovių ar vaisių traškučiai tiks tiek priešpiečiams, tiek pakramsnojimui prie kompiuterio ar vakarinio filmo seanso.
Naminiai traškučiai ruošiami iš natūralių, gal net savame darže užaugintų daržovių ar vaisių. Kepami (džiovinami) orkaitėje tik su šlakeliu aliejaus ir žiupsniu mėgstamų prieskonių. Taigi – nieko nuodėmingo, nieko nesveiko. Naminiai traškučiai – sveikas ir skanus užkandis tiek jums, tiek jūsų vaikams.
Puikiai žinome, kad įsimesti pakuotę bulvių traškučių į pirkinių krepšį yra daug paprasčiau ir greičiau, nei patiems išsikepti traškučių namuose. Kita vertus, visi suprantame, kokia svarbi yra mitybos įtaka mūsų sveikatai ir gyvenimo visavertiškumui. Be to, sykį pamėginę pagaminti dubenį naminių traškučių, suprasite, kad darbo čia visai nedaug, o rezultatas – puikus. Taigi labai rekomenduojame. Pirmyn į virtuvę!
Traškučius ruošė, ragavo ir aprašė Asta Černė