Sveikos mitybos ekspertė Gražina Gum išleido knygą apie desertus, kurių nereikia kepti
Knygų autorė, medikė, augalinės/detoksikacinės mitybos žinovė Gražina Gum nudžiugino savo gerbėjus: ji išleido pirmą Lietuvoje tokio tipo desertų knygą – nė vienam desertui iš 40-ties pateiktų pagaminti nenaudojama viryklė ar orkaitė.
Koks knygos „Super Desertai“ patiekiamų patiekalų pranašumas? Kaip teigia autorė, tai aukšta maistinė vertė, nenaudojami sintetiniai priedai, be glitimo, be laktozės, be kiaušinių, be rafinuoto cukraus, tačiau saldūs ir gardūs.
„Net ir bandydami laikytis sveikos mitybos, kartais norime pasigardžiuoti ir saldumynais, kurie, sakoma, nėra sveikas maistas. Tiesa, gera žinia saldumynų mėgėjams yra ta, kad galima pagaminti sveikesnį gardumyną sau ir savo šeimai. Tokių ir yra mano naujausioje knygoje „Super Desertai“.
Parašyti šią knygą planavau gana ilgai. Kai prieš dešimt metų pradėjau desertus ir tortus ruošti netradiciškai – nekepdama, nenaudodama kepiniams skirtų miltų, baltojo cukraus, kepimo miltelių ir jokių sintetinių priedų, pastebėjau, kad skonis pralenkė įprastinius – visi, kas juos ragaudavo (ir ragauja dabar), negaili pagyrų.
Taigi nutariau pasidalyti savo patirtimi su visais ir paraginti išbandyti kažką nauja, – sako knygos autorė G.Gum. – Daug kam netikėta, kad iš žinomų ingredientų galima sukurti kažką unikalaus, išskirtinio. Tačiau pakanka tik mokėti juos derinti, suteikti tekstūrą, skonį, suformuoti vis kitokią išvaizdą, ir turėsite gardžiausią skanėstą. Taip gimsta savitas stilius. Gamta dovanoja tikrus, nesugadintus produktus. Tad rinkimės juos ir būkim sveikesni.“
Knygoje rasite tortų, pyragų, sausainių, pudingų receptų – siūlomi gardumynai spalvingi, sveiki ir lengvai paruošiami. Knygą galima įsigyti internetu, o po Naujųjų metų pasirodys ir didžiuosiuose Lietuvos knygynuose.