Tai, ko galbūt nežinojote apie J. Oliverį

Jamie Oliver / „Scanpix“ nuotr.
Jamie Oliver / „Scanpix“ nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Britų kulinarijos virtuozo Jamie Oliverio veidą matome visur. Jis šypsosi iš knygynų vitrinų, televizorių ekranų, net virtuvės rakandų lentynų. Šis kulinaras velniškai populiarus. Jūsų dėmesiui keletas įdomių jo biografijos faktų.

  • ♦ Jaunas kulinarijos genijus išgarsėjo 1998 metais, tebūdamas vos 23-ejų. J. Oliverį vienoje laidoje pastebėjo prodiuserė Patricia Llewelyn, be galo susižavėjo jo talentu ir pasiūlė kurti laidą. Dabar Jamie „sąskaitoje“ – ne vienas kulinarinis TV projektas. Juos su didžiausiu susidomėjimu žiūri net keturiasdešimties šalių gyventojai.
  • ♦ Virtuvės genijus prisipažino pats nemėgstąs televizijos, o TV žvaigžde tapo tik dėl to, jog turi tikslą – „užkrėsti“ žmones noru sveikai maitintis ir parodyti, kad pasigaminti kokybiško ir visaverčio maisto gali būti labai paprasta ir netgi smagu.
  • ♦ Jamie Oliverio vardas įrašytas į pačių turtingiausių Didžiosios Britanijos virėjų sąrašą. Jo turtas vertinamas apie 25 mln. svarų sterlingų (apie 125 mln. litų). Pastaruoju metu jis tituluojamas vienu populiariausių virtuvės šefų pasaulyje. 2003 m. Anglijos karalienė J. Oliverį apdovanojo Riterio ordinu, o 2005-aisiais jis buvo pripažintas įtakingiausiu Didžiosios Britanijos žmogumi viešojo maitinimo srityje.
  • ♦ Mėgstamiausias Jamie Oliverio patiekalas yra itališki makaronai. Labiausiai jo vertinami produktai: kokybiškas šaltai spaustas alyvuogių aliejus, Sicilijos citrinos ir Maldono jūros druska.