Teniso meistrai išbandė jėgas ne kortuose, o virtuvėje improvizuodami su braškėmis

Darius Augustinaitis, Kasparas Žemaitėlis ir Gvidas Sabeckis / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.
Darius Augustinaitis, Kasparas Žemaitėlis ir Gvidas Sabeckis / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

Trys žinomi Lietuvos tenisininkai – Darius Augustinaitis (38), Gvidas Sabeckis (29) ir Kasparas Žemaitėlis (17) – besirengdami šią savaitę, birželio 13-16 dienomis, Kaune vyksiančiam pirmajam tarptautiniam komandiniam teniso turnyrui išmėgino savo jėgas ne tik kortuose, bet ir virtuvėje.

„Braškės ir grietinėlė – neatsiejama visų prestižinių turnyrų dalis. Tačiau mes norėjome ne tik tradicinio deserto, bet ir sukurti kažką savito“, – sakė D.Augustinaitis.

Jis, tenisą žaidžiantis nuo septynerių metų, virtuvėje nėra dažnas svečias. Labiausiai mėgstantis gaminti lengvus ir nesudėtingus patiekalus sportininkas pasakojo apie braškių bei grietinėlės desertus informacijos ieškojęs internete. Tačiau jokios originalios idėjos jam aptikti nepavyko.

„Esu saldumynų mėgėjas, todėl pamaniau, kad desertas turi būti tikrų tikriausiai saldus. Prie braškių dera ir šokoladas, tad, mano sukurtasis gardėsis juo patobulintas“, – pasakojo tenisininkas, įsitikinęs esą braškės teniso turnyrų simboliu yra tapę neatsitiktinai, o dėl jų užderėjimo ir garsių varžybų sutapimo.

Kiti du sportininkai – G.Sabeckis ir K.Žemaitėlis – patarimų, kaip pagaminti išskirtinius desertus, kreipėsi į žinomą virtuvės improvizatorių „Fresh MEals“ restorano šefą Povilą Katilių.

„Išgirdome daug įdomių patarimų. Vien tai, kad braškės ir grietinėlė nebūtinai turi būti deserto dalimi, sukėlė minčių“, – tvirtino G.Sabeckis.

Jis, gamindamas skanėstą, panaudojo mocarelos sūrį, baziliko lapelius, dumplainį. Iš tų pačių, tik smulkiai supjaustytų, produktų gimė ir „Tartar“.

Tenisininkas, ilgą laiką gyvenęs Italijoje ir ten išmokęs ruošti firminį savo patiekalą – pastą su vištiena ir pievagrybiais – tvirtino desertą gaminęs pirmą kartą, bet dabar galįs jo išmone priblokšti ne vieną draugą, save vadinantį gurmė.

K.Žemaitelis, dažniausiai besimėgaujantis mamos ruoštais patiekalais, į virtuvę užsuka retokai, bet gali paruošti ne tik gardžią kiaušinienę. Jo mėgstamas patiekalas – blynai.

„Man jų gamyba yra lyg šou. Įspūdingiausia dalis – ne valgyti blynus, o juos, mostelėjus keptuvę, apversti ore“, – su šypsena sakė sportininkas.

Jauniausias iš gamybos paslapčių išmokti pasiryžusių tenisininkų sukūrė įmantriausią patiekalą. Greta braškių ir grietinėlės lėkštėje atsidūrė šviežio baziliko lapeliai, putpelių kiaušiniai, rikotos sūris, balzaminio acto kremas, sezamo sėklos.

„Grietinėlę suplakiau su sūriu ir keliomis baziliko šakelėmis. Pomidorus patiekale pakeičiau braškėmis. Viską apliejau pesto padažu“, – dėstė K.Žemaitėlis.

Restorano šefas P.Katilius sakė pataręs sportininkams nesivaikyti principo, kad braškės ir grietinėlė būtinai turi būti paruošiamos kaip desertas. Anot jo, tenisininkai paklausė ir jų kūrybos rezultatas vertas tapti valgiaraščio dalimi.

„Niekuomet nesu ieškojęs receptų, kuriuose ingredientais būtų braškės ar grietinėlė. Pats mėgstu improvizuoti, todėl vertinu, kai tai daro ir kiti“, – patikino P.Katilius.

 Darius Augustinaitis, Gvidas Sabeckis ir Kasparas Žemaitėlis
Darius Augustinaitis, Gvidas Sabeckis ir Kasparas Žemaitėlis / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.