Tiramisu

Tiramisu / Redakcijos archyv.
Tiramisu / Redakcijos archyv.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Klasikinis itališkas desertas yra nuostabaus skonio ir aromato. Pasigaminti nesudėtinga, tik prireiks kantrybės, kol jis vės šaldytuve.

Jums reikės: 500 g maskarponės sūrio, 4 kiaušinių trynių, 2 baltymų, 100 g cukraus, 400 sausainių „Damų piršteliai“, 300 ml juodos stiprios kavos, 50 ml tamsaus romo, kakavos.

  • Užplikykite didelį puodelį stiprios juodos kavos. Palikite atvėsti.
  • Kiaušinių trynius išsukite su cukrumi. Įmaišykite maskarponės sūrį.
  • Iki standumo išplakite baltymus ir sumaišykite su trynių ir maskarponės mase.
  • Į atvėsusią kavą įpilkite romą ir išmaišykite.
  • Po vieną merkite sausainius į kavą, greit ištraukite, nuvarvinkite ir dėliokite lėkštėje. Tepkite kremo sluoksnį, tuomet vėl po vieną dėliokite sausainius ir tepkite kremo. Kartokite, kol baigsis sausainiai (paskutinis sluoksnis turi būti kremo).
  • Desertą gausiai apibarstykite nesaldinta kakava ir dėkite į šaldytuvą bent 8 val.