Tirpstantis burnoje Alfo Ivanausko kriaušių pyragas gardžiam savaitgaliui

Alfas Ivanauskas/Organizatorių nuotr.
Alfas Ivanauskas/Organizatorių nuotr.
Šaltinis: Žmonės
A
A

Žiemai visai einant į pabaigą, norisi skelbti apie artėjantį pavasarį. Toks šauklys - pavasariškai atrodantis, bet kurią „Instagram“ paskyrą galintis papuošti Alfo Ivanausko, laidos „Kulinarinis detektyvas“ vedėjo, kriaušių pyragas.

„Šis burnoje tirpstantis pyragas užkariaus jūsų virtuves. Jaučiu, kad dar tą pačią dieną norėsit išsikepti jį antrą kartą, todėl siūlau iš karto pasirūpinti dvigubu ingridientų kiekiu – vienu gabaliuku nepasitenkins nė vienas ragautojas, norėsis ir antro, ir trečio“, – sako A. Ivanauskas.

Alfas Ivanauskas/Organizatorių nuotr.
Alfas Ivanauskas/Organizatorių nuotr.

Drėgnas kriaušių pyragas

Gaminimas 20 min.

Kepimas 50 min.

Orkaitės temperatūra 180 °C.

8 asmenims tešlai jums reikės:

3-4 didelių kriaušių

Citrinos sulčių (obuoliams apšlakstyti)

3 kiaušinių

50g cukraus

1 šaukštelio vanilinio cukraus

70 g tirpinto sviesto

100 g miltų

1 šaukštelio kepimo miltelių

Užpilui:

250 g maskarponės

150 g riebios grietinės

1 šaukšto cukraus

1 žaliosios citrinos nutarkuotos žievelės

Žaliosios citrinos ir mėtų lapelių papuošti

Kriaušių pyragas/Organizatorių nuotr.
Kriaušių pyragas/Organizatorių nuotr.

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. 24 cm skersmens kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.
  2. Kriaušes nulupkite, supjaustykite kubeliais. Pašlakstykite citrinos sultimis, palikite kelioms minutėms ir suberkite į formą.
  3. Išplakite kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir tirpintu margarinu, sumaišykite su miltais ir kepimo milteliais. Tešlą supilkite į formą ant kriaušių. Lengvai pakratykite.
  4. Kepkite apie 30 min., kol paviršius pagels.
  5. Dubenėlyje sumaišykite užpilui skirtus produktus ir gauta mase apipilkite pyragą. Kepkite dar 20 min sumažinus kaitrą iki 130 °C. Aušinkite orkaitėje.
  6. Pyragą puoškite citrinos skiltelėmis ir mėtomis.