Tirpstantis burnoje Alfo Ivanausko kriaušių pyragas gardžiam savaitgaliui
Žiemai visai einant į pabaigą, norisi skelbti apie artėjantį pavasarį. Toks šauklys - pavasariškai atrodantis, bet kurią „Instagram“ paskyrą galintis papuošti Alfo Ivanausko, laidos „Kulinarinis detektyvas“ vedėjo, kriaušių pyragas.
„Šis burnoje tirpstantis pyragas užkariaus jūsų virtuves. Jaučiu, kad dar tą pačią dieną norėsit išsikepti jį antrą kartą, todėl siūlau iš karto pasirūpinti dvigubu ingridientų kiekiu – vienu gabaliuku nepasitenkins nė vienas ragautojas, norėsis ir antro, ir trečio“, – sako A. Ivanauskas.
Drėgnas kriaušių pyragas
Gaminimas 20 min.
Kepimas 50 min.
Orkaitės temperatūra 180 °C.
8 asmenims tešlai jums reikės:
3-4 didelių kriaušių
Citrinos sulčių (obuoliams apšlakstyti)
3 kiaušinių
50g cukraus
1 šaukštelio vanilinio cukraus
70 g tirpinto sviesto
100 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
Užpilui:
250 g maskarponės
150 g riebios grietinės
1 šaukšto cukraus
1 žaliosios citrinos nutarkuotos žievelės
Žaliosios citrinos ir mėtų lapelių papuošti
Gaminimo eiga:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. 24 cm skersmens kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.
- Kriaušes nulupkite, supjaustykite kubeliais. Pašlakstykite citrinos sultimis, palikite kelioms minutėms ir suberkite į formą.
- Išplakite kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir tirpintu margarinu, sumaišykite su miltais ir kepimo milteliais. Tešlą supilkite į formą ant kriaušių. Lengvai pakratykite.
- Kepkite apie 30 min., kol paviršius pagels.
- Dubenėlyje sumaišykite užpilui skirtus produktus ir gauta mase apipilkite pyragą. Kepkite dar 20 min sumažinus kaitrą iki 130 °C. Aušinkite orkaitėje.
- Pyragą puoškite citrinos skiltelėmis ir mėtomis.