Tobulas pasiūlymas – vakarienė per 15 minučių!

Tortilijų pica su kumpiu ir pievagrybiais / Astos Černės nuotr.
Tortilijų pica su kumpiu ir pievagrybiais / Astos Černės nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Tokia jau ta mūsų kasdienybė: nespėjame sumirksėti, o žiemą keičia pavasaris, pavasarį – vasara. Laikrodžio rodyklėms besisukant stulbinamu greičiu, bėgame ir skubame, bandydami įgyvendinti savo planus. O kol sukamės beprotiškoje karuselėje, vadinamoje „kasdienybe“, turime prisiminti ir tokius paprastus dalykus kaip vakarienė.

Kaip dažnai, teisiog neturėdami laiko, vakarienei krimtote paskubomis susiteptą sumuštinį? Arba užsukote į kavinę, į greito maisto restoraną? O gal į prekybos centrą, į pusgaminių skyrių? Toks maistas nėra labai blogas, kol jaučiamas saikas, bet būtina prisiminti – niekas niekada nepakeis naminio maisto.

Pasirinkę kokybiškus produktus, iš anksto apgalvoję vieną ar du žingsnius į priekį, bet kurį vakarą savo namuose patys galite pasiruošti gardžią, maistingą ir sočią vakarienę. Vos per 15 minučių!

Tradicinės picos tikrai neiškeptumėte per 15 minučių: tešlos minkymas, kildinimas ir kočiojimas užtruktų keliskart daugiau laiko... Na, o užsisakę picą į namus, lauktumėte jos taip pat kur kas ilgiau nei ketvirtį valandos. Kokia išeitis? Tortilijų pica su mėgstamais priedais! Tortilijos duonelę apšlakstę alyvuogių aliejumi ir keliais šaukštais pomidorų pastos, toliau picą galite gardinti kokiais tik norite priedais pagal savo skonį ar šaldytuvo turinį – toks patiekalas itin tinkamas likučiams sunaudoti.

{recipe|4195}

Jeigu pirmenybę teikiate lengvai vakarienei ir mėgstate pieno produktus, tokia prieskoninė varškė su daržovėmis jums tikrai patiks. Varškę gardinti galite ir kitais mėgstamais priedais, taip pat nepamirškite dosnaus žiupsnelio prieskonių. Natūralų jogurtą, jeigu norite, galite keisti grietine. Paruoštą prieskoninę varškę galite valgyti kaip salotas, užkąsdami keliomis riekelėmis skrudintos duonos. Arba galite ją naudoti kaip užtepą: tokia varškė, užtepta ant skrudintos duonos ar trapučių gali būti ne tik jūsų vakarienė, bet ir puikus vakarėlio užkandis.

{recipe|4214}

Jeigu virtuvėje esate ne pirmą dieną ir mokate dirbti abiem rankomis vienu metu, avižinių dribsnių blynus su pievagrybių padažu tikrai spėsite paruošti per 15 minučių. Vienintelė sąlyga: nepamirškite iš vakaro dribsnių užpilti pienu ir vandeniu, kad šie per naktį išbrinktų ir būtų paruošti blynams. Na, o atėjus vakarienės metui, vienoje keptuvėje kepkite blynus, kitoje – vos per kelias minutes paruošite pievagrybių padažą. Dar minutė, kol viską išdėliosite į lėkštes, ir viskas, šilta vakarienė jau ant stalo! Beje, tokia vakarienė – ypač puikus pasirinkimas tada, kai vėlų vakarą dar ruošiatės kalnus nuversti – kruopos energijos ir žvalumo suteiks ilgam.

{recipe|4215}