Trečiadienio vakarienė – paprasta, bet skani

Vištienos sriuba / Fotolia nuotr.
Vištienos sriuba / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Visus šiuos patiekalus galima paruošti iš produktų, kuriuos daugelis mūsų turime šaldytuve ar galime greitai ir lengvai įsigyti artimiausioje parduotuvėje.

DIENOS RECEPTAS

Vištienos sriuba

4 asmenims. Pagaminsite per 1 val.

Produktai

Faršui
400 g maltos vištienos, 1 kiaušinis, 2 valg. š. džiūvėsių, žiupsnelis mėgstamų vištienos prieskonių, pagal skonį druskos, 1 valg. š. aliejaus (kukuliams kepti).

Sriubai
1 l vištienos sultinio, 2 nedidelės morkos, 2 bulvės, 1 svogūnas, gabalėlis saliero, ryšulėlis krapų ir petražolių, 1 valg. š. sviesto, pagal skonį maltų juodųjų pipirų bei druskos.

Kaip gaminti

1. Į maltą vištieną įmuškite kiaušinį, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais, gerai išmaišykite. Drėgnais delnais suformuokite nedidelius kukulius, apvoliokite džiūvėsėliuose ir iš visų pusių apkepkite įkaitintame aliejuje. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų.

2. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną. Morkas ir saliero stiebą supjaustykite griežinėliais, bulves – šiaudeliais.

3. Į puodą įdėkite šaukštą sviesto, kai riebalai nustos putoti, suberkite svogūnus ir vis pamaišydama kepkite, kol gabalėliai įgaus geltoną atspalvį. Sudėkite morkų ir salierų griežinėlius, dar šiek tiek pakepkite. Supilkite sultinį, užvirinkite, sudėkite bulves. Virkite, kol daržovės suminkštės. Baigdama virti sudėkite į sriubą vištienos kukulius. Jei reikia, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kapotais žalumynais.

 

SIŪLOME IŠBANDYTI!

Bulviniai blynai su obuoliais ir česnakais
Bulviniai blynai su obuoliais ir česnakais / Autorės nuotr.