Trečiadienio vakarienei – greitai paruošiamos salotos
Ką tik paruoštos šviežutėlės salotos kuo puikiausiai tinka ir sau, ir svečiui. Tad gaminkime, mėgaukimės ir atraskime naujus skonius!
DIENOS RECEPTAS
2 asmenims. Pagaminsite per 20 min.
Produktai: 100 g Parmos kumpio (gali būti ir kitoks), 400 g įvairių rūšių salotų mišinio, 2 dideli nektarinai, pusė geltonojo meliono, 100 g mocarelos sūrio, 4 valg. š. sezamų aliejaus, 1 arbat. š. skysto medaus, vienos citrinos sultys, pagal skonį druskos ir juodųjų pipirų.
.
Kaip gaminti
1. Kumpį supjaustykite perregimomis juostelėmis.
2. Nuplautus, nusausintus nektarinus perpjaukite pusiau. Išėmusi kaulus, supjaustykite plonais griežinėliais. Mocarelą supjaustykite kvadratėliais.
3. Melioną nulupkite, šaukšteliu išskobkite sėklas. Iš minkštimo specialiu šaukšteliu išskobkite rutuliukus.
4. Paruoškite padažą: sezamų aliejų sumaišykite su citrinų sultimis ir skystu medumi. Pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų, druskos ir dar sykį išmaišykite.
5. Į salotinę suberkite nuplautas, nusausintas salotas. Ant viršaus sudėkite nektarinų griežinėlius, melionų rutuliukus, juostelėmis pjaustytą kumpį, mocarelos gabalėlius.
6. Tiekdama apliekite paruoštu padažu
PARAGAUKITE