Už miegamojo durų: gurmaniškos vilionės ir kiaulystės

Jausminga porelė / Photos.com nuotr.
Jausminga porelė / Photos.com nuotr.
Šaltinis: „Laimė“
A
A

„Ar esi alkana?“ – jis paslaptingai šypsosi. Gėda prisipažinti, bet kai maniškis to klausia, kažkodėl galvoju ne apie intymius malonumus, o apie nuostabų jo gaminamą troškinį. Ir nors moterys tvirtina, jog seksas ir maistas – beveik neatsiejami dalykai, kartais atrodo, kad jie visiškai nedera!

Pažintis: į lovą – per skrandį

Naminiais balandėliais į mylimojo širdį beldžiasi tik beviltiškai trokštančios ištekėti. Kitos stengiasi pasirodyti išradingesnės meilužės nei virėjos: „Aš bučiuojuosi geriau nei gaminu!“ Save priskirčiau prie pastarųjų, nes tai deklaravusi dabar išvengiu nuobodžių valandų prie viryklės.

Tiesa, pažinties pradžioje mėginau nustebinti savo vyriškį romantiška vakariene – iškepiau varškės pyragą su špinatais ir šoninės gabaliukais, nupirkau butelį raudonojo vyno. Bet kai prie stalo išvydau paniurusį mylimojo veidą, nutariau tiesiai šviesiai paklausti, kas negerai. „Nepakenčiu varškės ir špinatų, o nuo raudonojo vyno mane kankina rėmuo...“ Iš apmaudo norėjosi išversti viską jam ant galvos, bet... susilaikiau.

Paskui valgėme šoninę užkąsdami raugintais agurkais ir užgerdami lietuviška baltąja. O po valandėlės pasiutusiai mylėjomės. Jei būčiau vertinusi jį pagal proletarišką požiūrį į maistą ir maniusi, kad lovoje jis toks pat nesubtilus, šiandien nebūtume drauge.

Pažinties pradžioje jis apskritai šiurpino mane savo pomėgiu riebiam maistui ir fantasmagoriškiems jo deriniams. Lašiniai su kefyru, ledai ir alus, žuvis ir bananai – keisčiausia, kad jo skrandis visa tai puikiai virškino, o man vien nuo vaizdo susukdavo vidurius...

Žinoma, per penkerius bendro gyvenimo metus pavyko jį perauklėti, o jo netikėti kulinariniai deriniai dabar kelia susižavėjimą mūsų bičiuliams. Beje, netradicinius sprendimus mylimasis mėgsta ir lovoje... Tad savo netekėjusias drauges visada įspėju, kad nedarytų skubotų išvadų po pirmosios vakarienės.

Išmėginimas mamos vaišėmis  

Vis dėlto sunku prieštarauti istorikams, kurie teigia, kad valgymo ritualas nuo seno susijęs su piršlybomis: būsima nuotaka privalėjo mokėti skaniai gaminti. O kai kuriose kultūrose jos gebėjimas ruošti maistą buvo vertinamas netgi labiau nei... nekaltybė.

Iš tiesų panašiai yra ir dabar. Tarkim, pora ką tik susipažino. Per pasimatymą vyriškis paprastai kviečia nueiti į kavinę arba restoraną. Ir slapta stebi, kaip ir ką naujoji draugė valgo (kartais dar ir klausosi, ką ji kalba). Jei vaizdas (ir garsas) neišgąsdina, užduoda tradicinį klausimą: „Pas mane ar pas tave?“

Apklausos rodo, kad dažniausiai jie traukia į jos namus. Prieš aistringą naktį moterys būtinai stengiasi pademonstruoti savo vaišingumą ir pasirūpina romantišku užkandžiu prie žvakių.

Rytą pusryčius vėlgi ruošia ji. Jis tik „padeda“ – užpliko kavą arba tiesiog rymo šalia, kol ji pjausto duoną ir kepa omletą.

Nežinau, kaip jūs manote, bet man kur kas labiau patinka, kai maistu pasirūpina jis. Turbūt nereikia sakyti, kas man ruošė pirmuosius pusryčius, o ir dabar namie gamina maistą...

Kai poros santykiai tampa rimtesni, ateina laikas susipažinti su jo ir jos šeimomis. Dažniausiai šis svarbus įvykis palydimas įspūdingų vaišių. Toks susirinkimas prie bendro stalo tarsi rodo, kad į šeimą priimamas naujas narys. Tiksliau, bus priimtas, jei tinkamai įvertins patiektą gausybę maisto...

Puikiai prisimenu, kai su saviškiu nuvažiavome pas mano mamą. Ta proga ji priruošė tiek patiekalų, kad būtų pamaitinusi išbadėjusią futbolo komandą.

Po antro karštojo patiekalo mano mielasis vos galėjo įkvėpti, pastalėje vis glostė išsipūtusį pilvą ir atsargiai rinko žodžius, kad atsisakytų paragauti „dar vienos rūšies silkutės“. Mama vis nerimavo, kad jam turbūt neskanu, o aš tramdžiau juoką: stengdamasis atrodyti mandagus, vargšelis ir taip jau buvo prisikimšęs už tris...

Kai pagaliau atsigulėme miegoti, jis sunkiai atsiduso: „Dabar supratau slaptą tavo mamos strategiją – nusprendė mane tiek primaitinti, kad šį vakarą apie seksą negalėčiau net pagalvoti. Ir jai pavyko: sunku ir pirštą pajudinti...“   

Austrių ar saliamio?

Desertui maniškis vėl prašo dešrytės. Jau žiojausi norėdama jį paerzinti, bet tuo metu akis užkliuvo už straipsnio „Kad seksas būtų geras, valgykite rūkytos dešros!“ Po paraliais! Pasirodo, ketvirtadalis Italijos gyventojų teigia, kad geriausias afrodiziakas jiems yra... saliamis, o net 21 proc. renkasi pelėsinį sūrį. Kiti kulinarijos šedevrai, veikiantys italų libido, – daugiaryžis (it. risotto) ir garuose virtos daržovės. Austrės ir šampanas net nebuvo paminėti!

Na, ar supratote, ką reikia valgyti, kad būtumėte seksualesni? Ogi viską, kas yra šaldytuve! Norite surasti, kuris afrodiziakas veikia stipriausiai? Turbūt teks ilgai eksperimentuoti: kelias savaites valgyti vis kitos rūšies stimuliuojamąjį maistą

Tai gal tegul liūtukas atsipjauna gabaliuką vytintos dešrytės, kad naktis būtų aistringesnė?

Valgis ir seksas visada estetiškiau atrodo filmuose nei tikrovėje, o romantiška vakarienė (per kurią pastebite, kad herojės niekada nieko nededa į burną, o tik kalba) paprastai baigiasi karštais pasivoliojimais lovoje. Vis dėlto tie, kurie iš tikrųjų valgo, patvirtintų, kad iškart po vakarienės atlikti bet kokius fizinius veiksmus yra beprotiškai sunku. Nuo sočių naminių patiekalų vyrus dažniau traukia ne žygdarbiai, o noras prigulti ant šono. Tad maršrutą restoranas–lova arba virtuvė–miegamasis gali rinktis tik tie, kurie taupo pinigus arba laikosi dietos.

Beje, dar šis tas apie kiną, maistą ir seksą. Ne kartą girdėjau, kaip nusivylė poros, mėginusios pakartoti filmo „9½ savaitės“ seksualiąją maitinimosi sceną: vienai prasidėjo alergija nuo braškių, kitai medaus prilašėjo į plaukus ir teko skubiai trinkti galvą, trečias užspringo vyšnios kauliuku – kol atsikosėjo, geismas abiem išgaravo.

Aštrūs miegamojo prieskoniai

Seksologai teigia, kad afrodiziakai tėra mitas, ir, manau, jie teisūs. Pasižiūrėkite, koks ilgas aistros žadinimo priemonių sąrašas: raudona mėsa, jūrų gėrybės (ypač – ikrai, krabai, austrės), imbierų šaknys, ženšeniai, svogūnai, česnakai, pomidorai, morkos, kiaušiniai, medus, garstyčios, moliūgų sėklos, riešutai, datulės, šokoladas, džiovinti grybai. Vyrų potenciją labai pagerina ir krapai, petražolės, kardamonai, salierai.

Indai siūlo prieš meilės naktį suvalgyti patiekalą iš ryžių, kinai – paragauti piene troškintų morkų, italai – pasivaišinti ne tik saliamiu, bet ir aitriosiomis paprikomis, braškėmis ir putojančiu vynu, prancūzai – išgerti stikliuką konjako, skiesto kiaušinio tryniu, o lietuviai – trynį vartoti su alumi.

Na, ar supratote, ką reikia valgyti, kad būtumėte seksualesni? Ogi viską, kas yra šaldytuve! Norite surasti, kuris afrodiziakas veikia stipriausiai? Turbūt teks ilgai eksperimentuoti: kelias savaites valgyti vis kitos rūšies stimuliuojamąjį maistą (ir tik jį), užrašyti savo pojūčius ir suartėjimų dažnį. Įsivaizduojate save tai darančią? Aš – ne. Todėl visiškai sutinku su vieno italų profesoriaus nuomone, kad maistas veikia du svarbius seksualumo pojūčius – uoslę ir skonį, o kartu suteikia pasitenkinimą. Tačiau pats tikriausias afrodiziakas yra mūsų vaizduotė.
Kita svarbi detalė – ryšį tarp maisto ir sekso labiau įžvelgia moterys nei vyrai. Viena iš keturių silpnosios lyties atstovių mano, kad vyrą galima sugundyti ne tik didele iškirpte ar mini sijonu, bet ir romantiška vakariene. Tuo tarpu tik 9 proc. vyrų aistrą imtųsi kurstyti maistu.

Sekso dietos nėra!

Kai kurie dietologai sudaro dietas, kurios neva turėtų žadinti seksualinį temperamentą. Jei tuo tikite, prieš meilės naktį turėtumėte atsisakyti miltinių patiekalų, riebių ir saldžių desertų, marinuotų ir konservuotų produktų, keptos mėsos, taip pat per didelės dozės stipraus alkoholio. Vietoj to specialistai siūlo meilės valgiaraštį – žuvį su šviežiomis daržovėmis ir šviežiai spaustas sultis.

Atleiskite, bet kam kurti dar vieną sekso dietą, jei ji niekuo nesiskiria nuo kitų sveikos mitybos patarimų? Be to, asmeninė patirtis byloja, kad derinti seksą ir dietą apskritai yra gana sudėtinga.

Kai tik nusprendžiu eilinį kartą numesti svorio, maniškis griebiasi už galvos – ir vėl lovoje laukia sąstingis. Jis žino, kad sumažinusi kalorijų skaičių ir negalėdama bet kada pasmaguriauti šokoladu tampu chroniškai irzli ir viskuo nepatenkinta, prasideda nemiga arba, atvirkščiai – miego priepuoliai. Per vakarėlius sėdžiu surūgusi, nes nerandu beveik nieko valgomo. Jis negali manęs kviesti vakarieniauti po 18 valandos ir parnešti staigmenos – porcijos ledų. Žodžiu, laikydamasi dietos tampu vaikščiojančia katastrofa, kurią jis pakenčia tik dėl vienos priežasties – paprastai tai trunka neilgai...

Kai numetu kelis kilogramus, situacija pasikeičia kardinaliai: pradėjusi valgyti mėgstamus produktus, atgaunu gerą nuotaiką, o tada ir guolyje jam iškeliu tikrą meilės puotą. Juk dėl to verta pakentėti...

Ne kartą įsitikinau, kad vertingiausios yra tos mokslo teorijos, kurios pritaikomos praktiškai. Įdomu, kurią jų interneto forume mėgino patikrinti vyrukas, dėliodamas valgiaraštį aistringam vakarėliui:

1. Raudonasis vynas su jautienos kepsniu (kepsiu aš), tada seksas, o po jo šokoladas.
2. Vynas ir šokoladas, tada seksas, o paskui apsieisime ir be jautienos (tingėsiu kepti).
3. Jautiena su šokoladu, o tada jau turbūt vynas vietoj sekso...

Pralinksmėjusi patariau jam valgyti nors ir bizonų taukus su bruknių uogiene, kad tik išvengtų trečiojo punkto. Juk kur kas smagiau, kai maistas neužgožia geidžiamiausio patiekalo – sekso – skonio.