Vaisiai ir daržovės, kurie skatina odą švytėti

Moteris ir obuolys / Vida Press nuotr.
Moteris ir obuolys / Vida Press nuotr.
Šaltinis: Elaima.lt
A
A

Maistas gali padėti mūsų odai švytėti ir greičiau atsinaujinti arba atvirkščiai – nuo jo gali išberti ar papilkėti oda. Kad nenutiktų pastarasis atvejis, vertėtų valgyti daugiau šviežių vaisių bei daržovių, skatinančių odos regeneracijos procesus ir apsaugančių nuo neigiamo laisvųjų radikalų poveikio. Turėti skaistesnę švytinčią odą nėra sunku.

Pomidorai

Pomidoruose esantis antioksidantas likopenas ne tik suteikia jiems ryškią spalvą, bet ir užkerta kelią odos senėjimui – neutralizuoja laisvuosius radikalus.

Citrinos

Jos žinomos kaip natūralus odą skaistinantis ir šviesinantis produktas. Citrinos suvienodina odos spalvą, sumažina jos paraudimus ar aknės žymes. Gerkite rytais tuščiu skrandžiu šilto vandens su citrinos sultimis, ir ne tik oda, bet ir nagai švytės. Galima pamėginti sudrėkinti vatos tamponėlį šiame skystyje ir pavalyti odą – jei ji nėra sausa ir alergiška, rezultatas nudžiugins.

Moteris
Moteris / Fotolia nuotr.

Braškės

Braškėse gausu antioksidantų, kurie apsaugo odą nuo žalingų saulės spindulių ir raukšlių susiformavimo. Braškių sezonu valgykite kasdien šių uogų (jei nesate alergiški), ir oda sveikai švytės. Galite tiek jas valgyti, tiek iš braškių tyrelės pasigaminti veido kaukę.

Obuoliai

Obuolių odelėse yra antioksidanto kvercetino, kuris taip pat apsaugo odą nuo žalingų spindulių. Kaip ir daug skaidulų, kurios gerina virškinimo sistemą, o tai padeda išsivalyti ne tik organizmui, bet ir odai ir išvengti bėrimo.

Avokadai

Valgant avokadų, oda gali tapti lygesnė, sudrėkinta ir švytėti. Avokaduose itin gausu vertingų medžiagų: kalio, magnio, folio rūgšties, vitaminų A, C ir E ir t. t. Kadangi avokaduose gausu riebalų, rekomenduojama valgyti ne daugiau kaip pusę avokado per dieną.

Moteris
Moteris / Fotolia nuotr.

Paprikos

Subrendusi raudona paprika vitamino C turi daugiau nei citrusiniai vaisiai.

Raudonos paprikos turi daugiausia vitamino C ir antioksidantų, palyginti su žaliomis ir oranžinėmis. Subrendusi paprika šio vitamino turi daugiau nei citrusiniai vaisiai. Paprikose, kaip ir pomidoruose, yra ir aktyvaus karotinoido likopeno, kuris veiksmingai neutralizuoja laisvuosius radikalus.

Morkos

Morkos pasižymi odą jauninančiomis savybėmis ir suteikia jai trumpalaikį natūralaus įdegio efektą. Šios daržovės turtingos vitaminų A ir E, kurie yra nepamainomi norint gražesnės, skaistesnės, neišsausėjusios odos.

Saldžiosios bulvės

Saldžiosios bulvės, arba batatai, turi daug vitamino C, skatinančio kolageno gamybą. Kai kolageno pakanka, oda tampa stipresnė, sveikesnė ir elastingesnė.

Moteris
Moteris / Fotolia nuotr.