Pieno produktai – kaip atsirinkti sau tinkamus, o kam vertėtų apskritai jų vengti. Kokia yra jų sudėtis, kas dažniausiai skatina nemalonius pojūčius ir kokios yra pieno produktų alternatyvos, pasakoja specialistė Tautvilė Šliažaitė.
Tautvilė Šliažaitė – buvusi teisininkė, gyvenanti Londone ir ten baigusi Natūralios medicinos universitetą. Ji yra natūralios medicinos gydytoja mityba. Specialistės teigimu, pakeitus mitybą galima atsikratyti daugybės ligų arba jas apmalšinti.
Tautvilė pasakoja, kad renkantis pieno produktus reikia vadovautis trimis principais. Pirma – tai turi būti ekologiški produktai, nes taip būsite užtikrinti, kad juose bus mažesnis antibiotikų ir hormonų kiekis. Antra – reikia rinktis tradicinio riebumo pieno produktus, o ne liesus, nes pastarieji didina riziką susirgti cukriniu diabetu, kraujotakos ligomis ir priaugti svorio. Trečia, esant galimybei rinkitės fermentuotus pieno produktus – juos organizmui žymiai lengviau virškinti.
Kai kuriems žmonėms pieno produktai sukelia didelį diskomfortą, organizmas sunkiai juos virškina. Esant tokiai situacijai, derėtų atsisakyti pieno produktų.
Pieno produktuose yra dviejų rūšių baltymų: išrūgų ir kazeino. Nemažai žmonių reaguoja į kurį nors iš šių baltymų, ypač į išrūgas. Tai paskatina imuninio pobūdžio susirgimus: šienligę, reumatoidinį artritą, egzemą, žvynelinę. Tokiais atvejais atsisakius pieno produktų, galima pagydyti arba apmalšinti šiuos susirgimus. Kaip ir pagerinti virškinimą ar atsikratyti odos bėrimo.
Kaip viena iš alternatyvų galėtų būti ožkos pieno produktai – jie lengviau virškinami ir dažniausiai nesukelia problemų net alergiškiems žmonėms.
O iš ko sudaryti pieno produktai, kokios yra kitos jų alternatyvos ir kitų naudingų dalykų sužinosite peržiūrėję vaizdo pasakojimą.