Gardžios idėjos ketvirtadienio vakarienei

Apkepas su jogurto padažu / Shutterstock nuotr.
Apkepas su jogurto padažu / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Ką gaminti vakarienei – iš tiesų šis klausimas labai asmeniškas. Vieni mažai valgo dieną , o vakarieniauja sočiai, kiti atvirkščiai. Siūlome kelias idėjas!

DIENOS RECEPTAS

Apkepas su jogurto padažu

Produktai

2 nedidelės cukinijos; 2 pomidorai; 1 stiklinė biriai virtų ryžių; 200 g virtos arba keptos mėsos (gali būti paukštiena, jautiena, kiauliena ir kt.); 200 g brandinto sūrio; 1 svogūnas; 1 valg. š. aliejaus; 2 skiltelės česnako; 1 paprika; 300 g natūralaus jogurto; 2 valg. š. mėgstamų prieskoninių žalumynų; pagal skonį druskos.

Kaip gaminti

1. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite, supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su virtais ryžiais.

2. Papriką, išėmusi sėklas, supjaustykite kvadratėliais, cukinijas - pailgomis juostelėmis.

3. Mėsą smulkiai supjaustykite arba sumalkite, sūrį sutarkuokite. Sukapotą svogūną pakepinkite aliejuje. Mėsą, sūrį ir svogūnus sumaišykite.

4. Apkepą riebalais pateptame inde sluoksniuokite taip: pusė cukinijų, ryžiai, mėsa, paprikos ir likusios cukinijų juostelės.

5. Sluoksniuotą apkepą užpilkite jogurto padažu, pasūdytu ir pagardintu grūstais česnakais bei smulkintais žalumynais.

Sluoksniuotą apkepą užpilkite jogurto padažu, pasūdytu ir pagardintu grūstais česnakais bei smulkintais žalumynais.

Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/ji24/receptas/apkepas-su-jogurto-padazu-546#ixzz2DcJzxhuB
Sluoksniuotą apkepą užpilkite jogurto padažu, pasūdytu ir pagardintu grūstais česnakais bei smulkintais žalumynais.

Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/ji24/receptas/apkepas-su-jogurto-padazu-546#ixzz2DcJzxhuB

6. Apkepą kepkite 160 °C karštumo orkaitėje 15-20 min.

 

SIŪLOME IŠBANDYTI!

Makaronų ir tunų salotos
Makaronų ir tunų salotos / Fotolia nuotr.