Vakarienei – 10 sočių sriubų. Išsirinkite ir gaminkite!

Rasolnikas / Neringos Kalasauskaitės nuotr.
Rasolnikas / Neringos Kalasauskaitės nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Paruošti sriubą sugebame kiekviena. Tik štai kartais pristinga idėjų. Užtai ir siūlome visa šūsnį receptų. Atnaujinkite savo valgiaraščio repertuarą!

DIENOS RECEPTAS

Rasolnikas

6 asmenims. Paruošite per 1,5 val.

 

Produktai

400 g kiaulienos (gali būti ir kitokia mesa), 1 kg bulvių, 100 g miežinių kruopų, 200 g morkų, 1 svogūnas, 130 g konservuotų agurkų, 3 valg. š. pomidorų padažo, 2 valg. š. aliejaus, 2 laurų lapai, 3 kvapiųjų pipirų žirneliai (nebūtinai), pagal skonį druskos ir juodųjų pipirų.

 

Kaip gaminti

1. Mėsą supjaustykite kubeliais, sudėkite į šaltą vandenį, įmeskite laurų lapelius ir pipirus, virdami nugriebkite putas.

2. Kruopas nuplaukite, supilkite į sultinį ir virkite, kol beveik suminkštės. Nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite daržoves. Į puodą dėkite bulvių kubelius, sriubą vėl užvirkite.

3. Dėkite aliejuje apkeptus smulkintus svogūnus, morkas, gabalėliais pjaustytus agurkus ir pomidorų pastą. Išmaišykite.

4. Virkite, kol visi produktai bus minkšti. Pagardinkite druska, pipirais.

5. Tiekite su grietine ir mėgstamais smulkintais žalumynais (krapais, petražolėmis).

 

IŠBANDYKITE!

Morkų sriuba su lietinių ritinėliais
Morkų sriuba su lietinių ritinėliais / Neringos Kalasauskaitės nuotr.