Vakarienei – gardi sriuba

Žirnelių sriuba / Fotolia nuotr.
Žirnelių sriuba / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Po trijų dienų gausių valgių, tikriausiai ne vienam norisi kažko šilto ir paprasto. Tokiu atveju sriuba – tiesiog puiku!

DIENOS RECEPTAS

ŽIRNELIŲ SRIUBA

4 asmenims. Pagaminsite per 20 min.

 

Produktai

300 g šaldytų žirnelių; 1 vidutinio dydžio svogūnas; 2 skiltelės česnako; 1 morka; 1 poras; 2 nedidelės bulvės; 4 riekelės skrudinamosios duonos; 1 valg. š. sviesto; 100 ml grietinėlės; 200 g rūkytos vištienos; pagal skonį druskos ir pipirų, ryšulėlis šviežių žalumynų.

 

Kaip gaminti

1. Žirnelius atšildykite ir nuvarvinkite.

2. Bulves ir morkas nuplaukite, nulupkite, susmulkinkite. Porą supjaustykite griežinėliais.

3. Svogūną ir česnakus nulupkite, sukapokite ir, iki pagels, pakepinkite šaukšte sviesto. Tada suberkite juostelėmis pjaustytą rūkytą vištieną, verskite smulkintas daržoves, žirnelius ir troškinkite, kol daržovės suminkštės. Supilkite grietinėlę, dar kiek pakaitinkite, tada sriubą supilkite į puodą ir iki vientisos masės sutrinkite elektriniu plakikliu.

4. Duoną supjaustykite kubeliais ir paskrudinkite sausoje keptuvėje.

5. Sriubą išpilstykite į lėkštes, berkite duonos skrebučių ir kapotų žalumynų.

 

SIŪLOME IŠBANDYTI!

Žuvienė su ryžiais ir salierais
Žuvienė su ryžiais ir salierais / Fotolia nuotr.