Vakarienei – gardus ir aromatingas troškinys

Žaliasis vištienos troškinys / Fotolia nuotr.
Žaliasis vištienos troškinys / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2013-01-24 14:17
AA

Skanų troškinį gali išvirti kiekviena, netgi ne itin patyrusi šeimininkė. Tai patiekalas, kurį gaminant, leistinos pačios įvairiausios improvizacijos. Taigi gaminkite su polėkiu!

DIENOS RECEPTAS

Pikantiškas vištienos troškinys 

4 asmenims. Pagaminsite per 1 val.

 

Produktai

700 g vištienos filė, 200 g konservuotų arba šaldytų kukurūzų, 1 nedidelė cukinija, 1 valg. š. sviesto, 1 valg. š. miltų, 1 žalioji citrina, saujelė smulkintų žalumynų (krapų, petražolių), gabalėlis šviežios imbiero šaknies, 1 skiltelė česnako, pagal skonį druskos ir pipirų.

 

Kaip gaminti

1. Užvirinkite 1 l vandens, įdėkite imbiero šaknies gabalėlį  ir česnako skiltelę, suberkite prieskoninius žalumynus ir pavirkite 1 min. Nukelkite nuo ugnies, uždenkite ir palikite šiek tiek laiko, kad prisigertų prieskonių.

2. Iš puodo išgriebkite imbierą ir česnako skiltelę, skystį vėl užvirinkite, sudėkite juostelėmis supjaustytą vištieną, suberkite kukurūzus, pasūdykite ir 15-20 min. patroškinkite.

3. Sudėkite plonyčiais griežinėliais supjaustytas cukinijas ir dar 2 min. patroškinkite. Tada įmeskite sviestą, suminkytą su miltais, suberkite tarkuotą žaliųjų citrinų žievelę, supilkite iš likusio vaisiaus išspaustas sultis, pagardinkite pipirais, gerai išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

Šį troškinį galite valgyti vieną, su bandelę, ryžiais, kuskusu ir pan.

 

TAIP PAT SIŪLOME PARAGAUTI!

Sotus troškinys / Fotolia nuotr.