Vakarienei – gardūs ir greitai paruošiami suktinukai
Nesvarbu, kas tai būtų – lietinis blynas, tortilija ar lavašas... Įvairūs suktinukai nereikalauja daug įgūdžių ir laiko. Dar vienas privalumas – per daug nepavargstant, kiekvienam šeimos nariui galima paruošti suktinuką pagal jo skonį. Taigi susukite ir ragaukite!
DIENOS RECEPTAS
2 asmenims. Paruošite per 30 min.
Produktai
4 tortilijos (arba lietiniai blynai), 1 svogūnas, 1 saldžioji paprika, 1 valg. š aliejaus, 1 avokadas, 200 g gabalėliais supjaustytos ir keptuvėje iškeptos vištienos, saujelė petražolių, 1 skiltelė česnako, 1 citrina, pagal skonį druskos.
Kaip gaminti
1. Avokadą perpjaukite pusiau, išimkite minkštimą ir sugrūskite su česnakais. Pagal skonį pasūdykite, įlašinkite kelis citrinų sulčių lašus.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkiai sukapotus svogūnus. Kai jie pasidarys skaidrūs, sudėkite šiaudeliais supjaustytas paprikas ir 3 min. pakepinkite. Pagal skonį pasūdykite ir palikite ataušti.
3. Blynus galima pašildyti mikrobangų krosnelėje arba šiltoje orkaitėje, kad būtų lankstesni. Kiekvieną blyną aptepkite avokadų tyre, uždėkite smulkiai supjaustytos mėsos, daržovių troškinio. Viską apibarstykite petražolėmis, apšlakstykite citrinų sultimis ir susukite standžiais voleliais.
4. Suktinukų galite pagaminti ir daugiau. Kiekvieną suvyniokite atskirtai į maistui skirtą plėvelę ir, kol prireiks, laikykite šaldytuve. Kai nutarsite valgyti, galite pašildyti orkaitėje.
PARAGAUKITE!