Vakarienei – patiekalai su varške ir sūriu
Varškė ir sūris - tai produktai, kurių skonis kaskart gali „nuskambėti“ vis naujai. Ir nesvarbu, kokį patiekalą gamintumėte saldų ar sūrų... Tik išsirinkite ir gaminkite!
DIENOS RECEPTAS
4 asmenims. Paruošite per 15 min.
Produktai
2 dideli (arba 4 nedideli) lavašai, 300 g rūkytų lašišų filė, po 150 g grūdėtos varškės ir mėgstamo varškės sūrio, 1 arbat. š. krienų (jei mėgstate aštriai, galite dėti ir daugiau), po pusę citrinos ir apelsino sulčių, 100 ml plakamosios grietinėlės, po žiupsnelį druskos, maltų juodųjų pipirų, džiovintų ir šviežių bazilikų (šviežių nebūtinai), 200 g mėgstamų šviežių salotų (arba salotų mišinio), 1 morka papuošimui (nebūtinai).
Kaip gaminti
1. Lašišų filė supjaustykite gabalėliais ir apšlakstykite citrinos ir apelsino sulčių mišiniu.
2. Varškės sūrį kelis kartus permalkite mėsmale, sumaišykite su gerai nuvarvinta grūdėta varške, pasūdykite, pagardinkite pipirais, džiovintais bazilikais, pagal skonį krėskite krienų ir viską gerai išmaišykite.
3. Grietinėlę elektriniu plakikliu išplakite iki standžios masės ir įmaišykite į varškės masę labai atsargiai – ji turi būti puri.
4. Lavašus lengvai pašildykite, užklokite salotų lapeliais, tada į vidų dėkite lašišos gabalėlį, krėskite varškės kremo, lavašus susukite, apačią užlankstykite kaip vokelį ir papuoškite bazilikų lapeliais bei morkų šiaudeliais.
IŠBANDYKITE!