Vakarienei – gardžios improvizacijos lietinių tema
Lietinius galima ruošti ne tik įprastai įdarytus. Šį daugelio mėgstamą valgį galite patiekti labai įvairiai...
DIENOS RECEPTAS
Sriuba su lietinių ritinėliais
Produktai
6 morkos, 2 kaliaropės, 30 g svogūnų laiškų, 200 g šaldytų žirnelių, 2,5 l daržovių sultinio, 500 g jautienos faršo, 1 nedidelis svogūnas, 1 kiaušinis, pagal skonį druskos ir pipirų.
Lietiniams
50 g fermentinio sūrio, 250 ml pieno, 100 g miltų, žiupsnelis muskato, pagal skonį druskos.
Kaip gaminti
1. Kiaušinius išplakite su pienu, smulkiai tarkuotu fermentiniu sūriu, miltais, druska, pipirais ir aliejumi. Iškepkite lietinius, suvyniokite ir supjaustykite vienodo dydžio ritinėliais.
2. Morkas ir kaliaropes supjaustykite plonais šiaudeliais. Svogūną smulkiai supjaustykite, sukrėskite į jautienos faršą, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų, išmaišykite ir suformuokite nedidelius kukulius.
3. Puode įkaitinkite aliejų, pakepinkite morkas ir kaliaropes. Supilkite daržovių sultinį ir užvirinkite. Sudėkite mėsos kukulius ir ant silpnos ugnies virkite 20 minučių.
4. Suberkite žirnelius, pasūdykite, įberkite pipirų ir virkite dar 10 minučių. Sudėkite lietinių ritinėlius.
PARAGAUKITE!