Vakarienei kepkime apkepą

Bulvių ir cukinijų apkepas. / Fotolia nuotr.
Bulvių ir cukinijų apkepas. / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Vieni tikriausiai sakys, kad apkepas vakarienei pernelyg sotu, kiti – kad nepakankamai... Dėl skonio nesiginčysime, tiesiog siūlome keletą skanių receptų.

DIENOS RECEPTAS

Bulvių ir cukinijų apkepas

4 asmenims. Paruošite per 1 val. 20 min.

 

Produktai

8 vidutinio dydžio bulvės; 1 nedidelė cukinija; 4 valg. š. sviesto; 2 valg. š. miltų; 300 ml pieno; 100 g tarkuoto brandinto sūrio; kelios šakelės džiovintų čiobrelių, pagal skonį druskos ir pipirų.

 

Kaip gaminti

1. Nuskuskite bulves, nuplaukite cukiniją. Supjaustykite daržoves kuo plonesniais griežinėliais.

2. Keptuvėje trumpai pakepinkite miltus (tik nelaukite, kol paruduos), įmaišykite 2 šaukštus sviesto, nuolat maišydama supilkite pieną. Virkite padažą 3–5 min., vis pamaišykite, kad neprisviltų. Pagardinkite druska ir pipirais, įmaišykite du trečdalius sūrio.

3. Kepimo indą patepkite sviestu, vieną ant kito sudėkite bulvių ir cukinijų griežinėlius. Supilkite ant viršaus pusę padažo, pašaukite į 200 ºC temperatūros orkaitę ir kepkite apie 30 min. Supilkite likusį padažą, pabarstykite tarkuotu sūriu ir čiobreliais, kepkite dar 10–15 min.

4. Bulvių ir cukinijų apkepą galima patiekti vieną arba kaip priedą prie keptos mėsos patiekalų.

 

IŠBANDYKITE!

Mėsa kimštų makaronų ir daržovių užkepėlė
Mėsa kimštų makaronų ir daržovių užkepėlė / Autorės nuotr.