Vakarienei – lengvi, bet sotūs patiekalai su daržovėmis
Nors realaus pavasario dar nematyti, organizmas vis tiek jau šaukiasi žalumos. Kol dar nesuvešėjo tikros pavasarinės salotos, ridikėliai ir kitos žalios pavasario gėrybės, pasiruoškime bent jau lengvesnių patiekalų su prieinamomis daržovėmis.
DIENOS RECEPTAS
6 asmenims. Pagaminsite per 1 val.
Produktai
2 stiklinės ryžių, 2 svogūnai, 1 saldžioji paprika, 1 baklažanas, 2 nedidelės cukinijos, 250 g pievagrybių, 2 skiltelės česnako, 2 valg. š. aliejaus, žiupsnelis mėgstamų prieskonių, pagal skonį druskos.
Kaip gaminti
1. Išvirkite birią ryžių košę (2 stiklinėms kruopų reikia 4–5 stiklinių vandens).
2. Svogūnus smulkiai sukapokite, baklažanus ir paprikas, išėmę sėklas, supjaustykite kubeliais, cukinijas ir pievagrybius – griežinėliais, česnakus sugrūskite.
3. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame 1 min. pakepinkite svogūnus bei paprikas. Sudėkite baklažanus, cukinijas, pievagrybius, česnakus, išmaišykite, uždenkite keptuvę ir ant vidutinės ugnies troškinkite 15–20 min., retkarčiais pamaišydami.
4. Išvirusį daržovių troškinį pagal skonį pagardinkite prieskoniais, pasūdykite ir sukrėskite ant karštų ryžių.
Kulinaro pastaba. Jei norite, kad troškinys būtų dar sotesnis, drauge su daržovėmis kepkite smulkiai supjaustytos vištienos, faršo ar virto kumpio.
PARAGAUKITE!