Vakarienei – makaronai su įvairiais padažais
Makaronai - tai tas patiekalas, kuris niekada nepabosta. Tereikia išradingai pasirinkti naujų priedų ir štai jums naujas patiekalas!
DIENOS RECEPTAS
Makaronai su „Bolognese“ padažu
3 asmenims. Pagaminsite per 45 min.
Produktai
250 g spagečių, 100 g žaliųjų alyvuogių, trečdalis saliero gumbo, 1 valg. š sviesto, 1 valg. š. aliejaus.
„Bolognese“ padažui
500 g konservuotų savo sultyse pomidorų be odelių, 300 g jautienos arba kalakutienos faršo, 1 didelis svogūnas, 1 morka, saliero stiebas, žiupsnelis džiovintų raudonėlių, 1 valg. š. Vursterio padažo, 100 ml baltojo sauso vyno, pagal skonį druskos ir pipirų.
Kaip gaminti
1. Paruoškite mėsos padažą: svogūną susmulkinkite, kelias minutes pakepinkite aliejuje, tada sudėkite nuskustą ir stambia trintuve sutarkuotą morką, smulkintą salierą ir vis pamaišydama kepinkite ant mažos ugnies, kol daržovės suminkštės. Tada padidinkite ugnį, sukrėskite šakute maigytą faršą ir neuždengusi keptuvės, kad faršas nepradėtų troškintis, kepkite, kol mėsa apskrus.
2. Supilkite vyną, „Vorčesterio“ padažą, smulkintus pomidorus ir dar 10–15 min. padažą pakaitinkite. Galiausiai pasūdykite ir pagardinkite pipirais bei raudonėliais.
3. Spagečius išvirkite sūdytame vandenyje su šauktu aliejaus, tada nuvarvinkite ir padėkite šiltai.
4. Saliero gumbą nulupkite, supjaustykite šiaudeliais ir, iki suminkštės, pakepinkite šaukšte sviesto.
5. Spagečius išdalykite į lėkštes, apliekite paruoštu mėsos padažu, šalia berkite alyvuogių, ant viršaus išdėliokite keptus salierus bei papuoškite bazilikų lapeliais.
SIŪLOME IŠBANDYTI!