Vakarienei – makaronų apkepas

Makaronų apkepas / Shutterstock nuotr.
Makaronų apkepas / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Apkepas – labai praktiškas patiekalas, o jį paruošti galima iš pačių įvairiausių produktų. Šįkart siūlome paragauti makaronų apkepo.

DIENOS RECEPTAS

Makaronų apkepas

4 asmenims. Pagaminsite per 1 val.

Produktai

500 g spagečių; 200 g saliamio arba rūkytos kiaulienos šoninės, arba virto kumpio (galima mėsos nedėti ir visai); 1 nedidelis svogūnas; 3 kiaušiniai; šlakelis pieno; 1 valg. š. sviesto; 100 g smulkiai tarkuoto parmezano; ryšulėlis kapotų petražolių; pagal skonį druskos ir pipirų.

Kaip gaminti

1. Išvirkite makaronus pasūdytame vandenyje. Supilkite į kiaurasamtį, perliekite šaltu vandeniu, kad nesuliptų, ir palikite nusivarvėti.

2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir trumpai apkepkite įkaitintame svieste, sudėkite stambiais kubeliais pjaustytą dešrą, kumpį arba šoninę, maišydama pakepkite porą minučių.

3. Dubenyje suplakite kiaušinius su šlakeliu pieno, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kapotais žalumynais.

4. Apkeptą dešrą ir svogūnus sumaišykite su makaronais, sudėkite į sviestu pateptą stiklinį kepimo indą, supilkite kiaušinių mišinį. Kepkite 200 ºC temperatūros orkaitėje maždaug 30 minučių. Baigdama kepti pabarstykite tarkuotu sūriu.

Taip pat siūlome išbandyti!

Shutterstock nuotr./Ryžių apkepas su viatiena
Shutterstock nuotr./Ryžių apkepas su vištiena

SOTU

Ryžių apkepas su vištiena

 
duonosirzaidimu.wordpress.com nuotr./Italiakas baklažanų apkepas (Parmigiana di melanzane)
duonosirzaidimu.wordpress.com nuotr./Itališkas baklažanų apkepas (Parmigiana di melanzane)

PIKANTIŠKA

Itališkas baklažanų apkepas ("Parmigiana di melanzane")

 
Shutterstock nuotr./Kopūstų apkepas
Shutterstock nuotr./Kopūstų apkepas

VEGETARIŠKA

Kopūstų apkepas

 
Fotolia nuotr./Manų apkepas
Fotolia nuotr./Manų apkepas

VAIKUČIAMS

Manų apkepas

 

Taip pat skaitykite:

Vakarienei patiekalai su varške

Vakarienei – įvairiai įdarytos daržovės

Vakarienei – karšti sumuštiniai

Kaip paruošti sveikesnius sumuštinius