Vakarienei – makaronų patiekalai
Makaronų rasime kiekvienos šeimininkės spintelėje. O su jais paruošti patiekalai ir gardūs, ir sotūs, ir itin greitai pagaminami. Skanaus!
DIENOS RECEPTAS
Makaronai įdaryti pelėsiniu sūriu
3 asmenims. Pagaminsite per 40 min.
Produktai
15 makaronų vamzdelių (Cannelloni); 270 g gorgonzolos sūrio; 70 g sviesto; 2 skiltelės česnako; 100 kreminės varškės; 2 valg. š. grietinės; 150 g riebaus varškės sūrio; 150 ml neriebios grietinėlės; pagal skonį druskos, raudonėlių; kelios šviežių rozmarinų šakelės.
Kaip gaminti
1. Makaronus išvirkite (bet jokiu būdu nepervirkite), kaip nurodyta ant pakuotės, ir išgriebkite iš puodo.
2. Nedideliame dubenėlyje iki vientisos masės išsukite gorgonzolą, varškę ir grietinę. Įdarą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite džiovintais raudonėliais, išspauskite česnaką.
3. Makaronų vamzdelius prikimškite įdaro, sudėkite į riebalais išteptą karščiui atsparią kepimo skardą, ant viršaus suberkite tarkuotą varškės sūrį ir supilkite grietinėlę.
4. Įdarytus makaronus pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite apie 10–12 min., kol sūris išsilydys ir makaronai dailiai pagels.
5. Tiekite papuoštus šviežiomis rozmarinų šakelėmis.
SIŪLOME IŠBANDYTI!