Vakarienei – netradiciški makaronai
Klasikinis būdas paruošti makaronus – tiesiog juos išvirti ir patiekti su mėgstamu padažu ar apibarstytus tarkuotu sūriu. Tačiau iš makaronų galima pasigaminti ir kur kas įdomesnių patiekalų. Paeksperimentuokime!
DIENOS RECEPTAS
3 asmenims. Paruošite per 25 min.
Produktai
150 g kaspinėlio formos makaronų (tiks ir kitokie stambesni), 4 nedideli pomidorai, 1 saliero stiebas, 250 g virtos arba keptos vištienos filė, 150 g fetos tipo sūrio.
Užpilui
2 valg. š. alyvuogių aliejaus, 2 valg. š. šviežių citrinos sulčių, 3 skiltelės česnakų, 1 valg. š. grūdėtųjų garstyčių, žiupsnelis raudinėlių, pagal skonį druskos ir rudojo cukraus (arba medaus).
Kaip gaminti
1. Makaronus su šlakeliu aliejaus išvirkite ir atvėsinkite.
2. Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais, pomidorus – skiltelėmis, fetos tipo sūrį sutrupinkite šakute.
3. Makaronus dėkite į gilesnę salotinę, ant viršaus berkite vištieną, smulkintą salierą, dailiai išdėliokite pomidorų skilteles.
4. Salotas apliekite pasūdytu ir cukrumi pagardintu padažu, paruoštu iš aliejaus, citrinų sulčių, garstyčių, raudonėlių, smulkintų česnakų.
5. Tiekdama salotas papuoškite bazilikais.
PARAGAUKITE!