Vakarienei - patiekalai su varške
Patiekalai su varške – puiki vakarienė ir vaikučiams, ir tėveliams, ir seneliams... Paprasta, nebrangu, skanu. Paragaukite!
DIENOS RECEPTAS
4 asmenims. Pagaminsite per 45 min.
Produktai
360 g varškės, 2 stiklinės miltų, 2 kiaušiniai, 1 arbat. š. nutarkuotos citrinos žievelės, 1 vanilės ankštis (nebūtinai), 1 arbat. š. kepimo miltelių, 4 valg. š. cukraus, 50 g razinų (nebūtinai), žiupsnelis druskos.
Kaip gaminti
1. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.
2. Varškę kelis kartus pertrinkite per sietelį, tada įmaišykite į išplaktus kiaušinių trynius. Suberkite miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską, citrinos žieveles, razinas.
3. Vanilės ankštį perpjaukite išilgai ir išskobkite šiek tiek sėklyčių.
4. Varškėčių masę gerai išsukite, tada berkite miltus, įmaišykite baltymus ir užminkykite tešlą – ji turi būti ne kieta, bet nelipti prie rankų.
5. Iš tešlos formuokite blynelių dydžio varškėčius ir tinkamu atstumu (kepdami varškėčiai iškyla) išdėliokite riebalais išteptoje skardoje.
6. Varškėčius apšlakstykite aliejumi arba lydytu sviestu ir kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Tiekite su mėgstamu padažu, uogiene, jogurtu ar grietine.
Dar kelios gardžios idėjos