Vakarienei – pikantiška sriuba su kukuliais
Kukuliais pagardinta sriuba – skaniau ir sočiau. Tad siūlome išmėginti keletą nesudėtingų receptų.
DIENOS RECEPTAS
Pomidorų sriuba su kukulaičiais
Produktai
600 g konservuotų savo sultyse be odelių pomidorų, 2 svogūnai, 4 skiltelės česnako, 1 l daržovių sultinio (arba vandens), 200 ml neriebios grietinėlės, 2 lauro lapeliai, 200 g ryžių, 100 g jautienos arba kiaulienos faršo, žiupsnelis džiovintų bazilikų, šakelė džiovintų čiobrelių, aliejaus kepti, pagal skonį druskos, pipirų ir cukraus.
Kaip gaminti
1. Ryžius suberkite į 0,5 litro verdančio sultinio (arba vandens). Virkite, kaip nurodyta ant ryžių pakuotės arba kol suminkštės. Nukoškite.
2. Konservuotus pomidorus susmulkinkite.
3. Nuluptus svogūnus ir česnakus susmulkinkite, suberkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir pakepinkite, kol gražiai pagels. Tada suberkite pomidorus, tarkuotas morkas, sumeskite laurų lapelius ir čiobrelių šakeles, supilkite 0,5 l sultinio (arba vandens).
4. Daržovių masę troškinkite ant silpnos ugnies apie 45 min., Išgriebkite laurų lapelius, čiobrelių šakelę ir suplakite elektriniu plakikliu.
5. Iš paruošto faršo (faršą ruoškite pagal mėgstamą receptą) formuokite kululaičius, apkepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi, tada berkite į nedidelį kiekį sūdyto verdančio vandens ir patroškinkite.
6. Į puodą arba gilią keptuvę sukrėskite trintą pomidorų masę, ryžius, suberkite bazilikus, supilkite grietinėlę, suberkite kukulaičius. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirai, jei skonis pernelyg rūgštus, įberkite šiek tiek cukraus. Troškinkite apie 10 minučių.
7. Patiekite su skrudinta baltos duonos riekele.
PARAGAUKITE!