Vakarienei – pikantiškos idėjos

Faršo sriuba / Fotolia nuotr.
Faršo sriuba / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Čiupkime šias puikias vakarienės idėjas ir kuo greičiau įgyvendinkime! Šilumos suteikiantys patiekalai – idealus pasirinkimas: sotu, gardu ir pikantiška!

DIENOS RECEPTAS

Faršo sriuba

4 asmenims. Pagaminsite per 50 min.

Produktai

600 g jautienos faršo; 800 g jautienos sultinio; 1 raudonoji saldžioji paprika; 400 g savo sultyse konservuotų pomidorų; 250 g konservuotų raudonųjų pupelių; 80 g konservuotų kukurūzų; 1 svogūnas; 2 skiltelės česnako;  2 valg. š. aliejaus; žiupsnelis pipirų, aitriosios paprikos ir druskos.

Kaip gaminti

1. Puode įkaitinkite aliejų, suberkite smulkintus svogūnus, maišydama pakepinkite porą minučių, įspauskite česnaką, suberkite aitriosios paprikos miltelius, dar pakepkite 1 min. Sudėkite faršą, nuolat maišykite, kad faršo gabalėliai nesušoktų, kepkite, kol mėsa pakeis spalvą.

2. Suberkite kubeliais pjaustytą papriką ir smulkintus pomidorus, supilkite sultinį, pasūdykite. Užvirinkite, sumažinkite ugnį, virkite 30 min.

3. Baigdama virti sudėkite nusunktas pupeles ir kukurūzus, pagardinkite sriubą pipirais, jei reikia, dar pasūdykite, pavirkite 5 min. Tiekite su baltos duonos riekele.

Kulinaro patarimas. Jei mėgstate aštriai, į sriubą įmaišykite smulkintą aitriosios paprikos ankštį.

SIŪLOME IŠBANDYTI!

Sotus šiupinys
Sotus šiupinys / Fotolia nuotr.