Vakarienei ragaukime patiekalų su bulvėmis
Ko jau ko, bet bulvių namuose turi kiekviena šeimininkė! Paprasta, nebrangu, skanu. Tiesiog išbandykite.
DIENOS RECEPTAS
2 asmenims. Pagaminsite per 45 min.
Produktai: 8 nedidelės bulvės, 2 dideli pomidorai, 1 raudonasis svogūnas, 120 g fetos, po žiupsnelį bulvių prieskonių, pipirų ir druskos, sauja sezamų sėklų, pusės citrinos sultys, 1 valg. š. alyvuogių aliejaus, pagal skonį svogūnų laiškų, petražolių.
Kaip gaminti
1. Bulves gerai nuplaukite, supjaustykite ir nusausinkite. Aliejų sumaišykite su prieskoniais, druska, pipirais, sezamų sėklomis. Jame apvoliokite bulves, dėkite į skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje įjungę keptuvo funkciją 20–25 minutes arba kol suminkštės ir gražiai parus.
2. Susmulkinkite svogūną ir pomidorus, supjaustykite sūrį. Alyvuogių aliejų sumaišykite su citrinų sultimis, paskaninkite pipirais ir druska.
3. Į didelę lėkštę sudėkite karštas bulves, smulkintą svogūną, pomidorus, sūrį, suberkite žalumynus ir apipilkite padažu.
SIŪLOME IŠBANDYTI!