Vakarienei rinkimės patiekalus su varške

Lazanija su varške / Fotolia nuotr.
Lazanija su varške / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2013-01-09 14:35
AA

Šiandien vakarieniaukite sveikiau, bet ne ką gardžiau nei įprastai! Varškė puikiai tinka įvairiausiems patiekalams gardinti, be to, puikiai atskleidžia jų skonį.

 

DIENOS RECEPTAS

Lazanija su varške

5 asmenims. Pagaminsite per 1 val.

 

Produktai

1 pakuotė lazanijos lakštų; 500 g trintos varškės; 300 g šviežių arba šaldytų špinatų; 1 svogūnas; 2 skiltelės česnako; 1 arbat. š. džiovintų bazilikų; 300 g tarkuotos mocarelos; 60 g tarkuoto parmezano; 5 valg. š. pomidorų padažo su bazilikais; 2 valg. š. sviesto; pagal skonį druskos ir maltų juodųjų pipirų.

 

Padažui

500 ml pieno; 1 valg. š. sviesto; 1 valg. š. miltų; žiupsnelis tarkuoto muskato.

 

Kaip gaminti

1. Lazanijos lakštus trumpai apvirkite su šlakeliu aliejaus, kad nesuliptų.

2. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir, kol dailiai apskrus, pakepinkite svieste.

3. Špinatus nuplaukite ir suplėšykite (arba atšildykite ir nuspauskite), tada sukrėskite į svogūnus ir kelias minutes pakepinkite, bet ne ilgiau. Įberkite druskos, pipirų.

4. Varškę išsukite, suberkite tarkuotą parmezaną, mocarelą, pasūdykite, pagardinkite bazilikais.

5. Paruoškite bešamelio padažą: nedideliame puodelyje ištirpinkite sviestą, pamažu supilkite paskrudintus miltus, pieną, tada įberkite muskatų, padažą pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kaitinkite, kol sutirštės.

6. Truputį padažo įpilkite į sviestu išteptą kepimo formą, dėkite makaronų lakštus, vėl pilkite padažo, krėskite sluoksnį špinatų, dėkite kitus lakštus, ant jų – sluoksnį varškės ir t. t.

7. Viršų aptepkite trintais pomidorais, pilkite likusį bešamelio padažą, apibarstykite sūriu. Kepkite karštoje orkaitėje apie 30 min.

 

SIŪLOME IŠBANDYTI!

Pyragas su lašiša ir varške / Shutterstock nuotr.