Vakarienei - ryžių apkepas su vištiena

Ryžių apkepas su vištiena / Shutterstock nuotr.
Ryžių apkepas su vištiena / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Puikiam vakarui reikia tiek nedaug – ką tik paruošto skanaus patiekalo, geros nuotaikos, ir štai – jaukus šeimos susibūrimas garantuotas. Skanaukite ir puotaukite!

DIENOS RECEPTAS

Ryžių apkepas su vištiena

5 asmenims. Pagaminsite per 1 val. 30 min.

 

Produktai

350 g nevirtų ryžių; 300 g sutirštinto pieno (be cukraus); 100 g tepamo sūrelio; 400 ml konservuotos vištienos sriubos; 120 ml vandens; ½ arbat. š. česnakų miltelių; 400 g mėgstamų šaldytų daržovių; 100 g fermentinio sūrio; 400 g keptos vištienos; 1 pomidoras; po žiupsnelį druskos ir juodųjų pipirų.

 

Kaip gaminti

1. Į ugniai atsparų indą, supilkite sutirštintą pieną, sukrėskite sūrelį ir šakute pamaišykite, kad masė pasidarytų vientisesnė.

2. Supilkite tirštą sriubą, įpilkite vandens, suberkite česnakų miltelius, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais.

3. Suberkite nuplautus ir nuvarvintus ryžius, sudėkite nedideliais gabaliukais supjaustytą mėsą, labai gerai išmaišykite. Galiausiai suberkite daržoves ir atsargiai pamaišykite.

4. Paruoštą apkepą uždenkite (dangčiu ar folijos lakštu) ir 180°C karštumo orkaitėje kepkite 35 min. Paskui dangtį nuimkite, uždėkite pomidoro riekeles, suberkite tarkuotą sūrį ir kepkite dar 10–15 min., kol sūris išsilydys. Išjungus orkaitę kepinį joje palaikykite dar 5 min.  


 

SIŪLOME IŠBANDYTI!

Kiaulienos muštiniai
Kiaulienos muštiniai / Fotolia nuotr.