Vakarienei – šis tas traškaus ir gardaus

Traškūs piršteliai  / Fotolia nuotr.
Traškūs piršteliai / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Traškių patiekalų prisiekę sveikuoliai gal ir nepalaimins, bet jei esate iš tų, kurie mėgsta pamaloninti skonio receptorius, šie patiekalai – skirti jums.

DIENOS RECEPTAS

Traškūs piršteliai

Pagaminsite per 1 val.

 

Produktai

800 g bulvių, 3 kiaušiniai, 80 g miltų, 80 g maltų džiūvėsių, 1 valg. š. sviesto, pagal skonį druskos ir juodųjų pipirų, aliejaus kepti.

 

Kaip gaminti

1. Bulves nuskuskite, supjaustykite gabalėliais ir išvirkite.

2. Išvirtas bulves gerai nuvarvinkite, permalkite mėsmale ir sukrėskite į gilesnį dubenį.

3. Į dar karštą košę įmaišykite sviesto, įmuškite 2 kiaušinių trynius. Pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

4. Iš paruoštos košės drėgnomis rankomis formuokite plonus pirštelius, pavoliokite miltuose, 1 kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose. Kepkite karštuose riebaluose, kol apskrus.     

Tiekite su mėgstamomis salotomis ar kaip garnyrą. Su šiais piršteliais tiks ir įvairūs padažai. Daug gardžių padažų idėjų galite rasti ČIA.

Kulinaro pastaba. Jei iš nurodyto kiekio produktų pagamintų pirštelių pasirodys per daug, juos galite dar neiškeptus užšaldyti.

 

PARAGAUKITE!

Kiniška vištiena
Kiniška vištiena / Fotolia nuotr.