Vakarienei skanaukime aromatingos apkepėlės

Prancūziška bulvių apkepėlė / Shutterstock nuotr.
Prancūziška bulvių apkepėlė / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Jei nesate iš tų, kurios vien nuo žodžio „kalorija“ krinta nuomariu, ši apkepėlė tikrai patiks. Na o toms, kurios vakarienę mieliau atiduoda priešui, turime paruošę keletą „liesesnių“ vakarienės variantų. Išsirinkite ir gaminkite!

DIENOS RECEPTAS

Prancūziška bulvių apkepėlė

4 asmenims. Pagaminsite per 50 min.

Produktai

1 kg bulvių, 2 svogūnai, 200 g rūkytos kiaulienos šoninės (tiks ir mėgstamo skonio virtas kumpis), 100 ml baltojo sauso vyno, 125 ml grietinės, 200 g kamambero sūrio (galite keisti mėgstamo skonio brandintu), žiupsnelis malto muskato, pagal skonį druskos ir pipirų, 1 valg. š. sviesto.

Kaip gaminti

1. Neluptas bulves gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.

2. Svogūnus supjaustykite kubeliais, šoninę – juostelėmis. Keptuvėje ištirpinkite sviestą sudėkite svogūnus, maišydama trumpai pakepinkite, sudėkite šoninę. Kepkite, kol šoninė apskrus ir suminkštės svogūnų gabalėliai. Sudėkite į keptuvę bulvių griežinėlius, trumpai pakepkite, supilkite vyną, dar šiek tiek patroškinkite. Atsargiai įmaišykite grietinę, pasūdykite, pagardinkite pipirais.

3. Keraminį ar stiklinį kepimo indą patepkite sviestu, sudėkite su šonine apkeptas bulves, ant viršaus išdėliokite plonais griežinėliais pjaustytą sūrį, pabarstykite muskatais. Kepkite 200 ºC temperatūros orkaitėje maždaug 20 min. Skanu su pomidorų salotomis.

Dar kelios vakarienės idėjos

Sočiosios salotos
Sočiosios salotos / Fotolia nuotr.