Vakarienei skanaukime gaivių salotų!

Klasikinės „Cezario“ salotos / Fotolia nuotr.
Klasikinės „Cezario“ salotos / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Su pirmais pavasario saulės spinduliais organizmas reikalaute reikalauja šviežių žalumynų dozės! Taigi, laikas į savo valgiaraštį įtraukti kuo daugiau skanutėlių salotų.

DIENOS RECEPTAS

Klasikinės Cezario salotos

4 asmenims. Pagaminsite per 40 min.

 

Produktai

4 riekės baltos forminės duonos; 2 valg. š. sviesto; 2 skiltelės česnako; 1 gūžė romaninių salotų; 2 kiaušiniai; 2 vnt. ančiuvių filė; 1 valg. š. šviežiai spaustų citrinų sulčių; 100 ml pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus; pagal skonį stambiai maltų juodųjų pipirų ir druskos; 100 g tarkuoto parmezano.

 

Kaip gaminti

1. Duoną supjaustykite kubeliais ir paskrudinkite įkaitintame aliejuje, kol sukietės ir šiek tiek apskrus.

2. Ant viršaus išspauskite česnako skiltelę, pamaišykite.

3. Skrudintą duoną atvėsinkite. Išvirkite kiaušinius.

4. Atskirame dubenėlyje paruoškite padažą: sudėkite smulkiai pjaustytą ančiuvių filė, išspauskite česnaką, supilkite citrinų sultis, plakdama plona srovele supilkite aliejų, padažą pagardinkite druska ir pipirais.

5. Salotas nuplaukite, suplėšykite ir sudėkite į lėkštes.

6. Apšlakstykite padažu, užberkite skrudintos duonos, atsargiai pamaišykite, sudėkite į keturias dalis pjaustytus kiaušinius, užbarstykite tarkuoto sūrio.



SIŪLOME IŠBANDYTI!

Tuno ir makaronų salotos
Tuno ir makaronų salotos / Autorės nuotr.