Vakarienei – skani, soti sriuba
Dubenėlis gardžios, garuojančios sriubos – kaip tik tai, ko reikia vis dar žiema dvelkiančiai vakarienei. Skanaus!
DIENOS RECEPTAS
Produktai
1 stiklinė lęšių, 1 svogūnas, 2 skiltelės česnako, 1 morka, 2 valg. š. aliejaus, 1 lauro lapelis, žiupsnelis džiovintų mairūnų arba raudonėlių, 2 stiklinės daržovių sultinio (arba vandens), 2 valg. š. citrinos sulčių, pagal skonį druskos ir maltų juodųjų pipirų, žiupsnelis kmynų, 4 valg. š. grietinės.
Kaip gaminti
1. Lęšius perrinkite, nuplaukite po tekančiu vandeniu, nuvarvinkite.
2. Gilioje keptuvėje arba puode storu dugnu įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus, trumpai pakepinkite, kol svogūno gabalėliai taps perregimi.
3. Išspauskite česnaką, sudėkite griežinėliais pjaustytas morkas, dar truputėlį pakepinkite, sudėkite lęšius, supilkite sultinį, įmeskite laurų lapą, pagardinkite mairūnais arba raudonėliais. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite, kol suminkštės lęšiai.
4. Baigiant virti pasūdykite sriubą, pagardinkite pipirais ir citrinos sultimis. Jei sriuba per tiršta, įpilkite dar sultinio arba vandens.
5. Kmynų sėklas trumpai paskrudinkite sausoje keptuvėje. Išpilstykite sriubą į dubenėlius, ant viršaus užberkite kmynų sėklų. Pagardinkite šaukštu liesos grietinės.
Kulinaro patarimas. Kad lęšiai greičiau išvirtų, 2–3 valandas palaikykite juos vandenyje. Raudonieji lęšiai greičiausiai suminkštėja, todėl labiausiai tinka sriuboms ir košėms gaminti. Troškiniams ir mišrainėms geriau rinktis žaliuosius arba ruduosius lęšius.
DAR KELIOS VAKARIENĖS IDĖJOS