Vakarienei – sūriu pagardintos idėjos
Gabalėlis sūrio gali išgelbėti net paties beviltiškiausio patiekalo skonį. Ne veltui jis nuo seno labai mielai ir gausiai naudojamas daugelio šalių virtuvių. Taigi siūlome jums keletą puikių bei lengvai paruošiamų, sūriu gardintų patiekalų receptų.
DIENOS RECEPTAS
Vištienos salotos su keptu sūriu
2 asmenims. Paruošite per 20 min.
Produktai
2 vištienos krūtinėlės, 1 arbat. š. vištienos prieskonių, 1 skiltelė česnako, 5 valg. š. aliejaus, 4 riekės ožkų pieno sūrio (tinka ir riebesnis karvių pieno varškės sūris), 1 valg. š. medaus, 1 valg. š. graikinių riešutų, sauja mėgstamų lapinių salotų ar jų mišinio, 2 įprasti arba 8 vyšniniai pomidorai, 1 valg. šviežių citrinos sulčių, pagal skonį druskos ir pipirų.
Kaip gaminti
1. Viščiukų krūtinėles įtrinkite česnaku ir prieskoniais, iškepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.
2. Sudėkite sūrio griežinėlius į aliejumi pateptą stiklinį kepimo indą, apšlakstykite medumi, apibarstykite riešutais ir kepkite iki 250 ºC įkaitintoje orkaitėje maždaug 8 minutes.
3. Nuplaukite, nuvarvinkite ir suplėšykite salotų lapus. Nuplaukite ir perpus supjaustykite pomidorus.
4. Dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų ir citrinų sultis, pagardinkite padažą pipirais ir pasūdykite. Supilkite ant salotų ir atsargiai išmaišykite.
5. Sudėkite salotas į lėkštę, apdėliokite griežinėliais pjaustyta vištiena, ant viršaus – keptą sūrį.
PARAGAUKITE!