Vakarienei – žuvies patiekalai

Lašišų maltinukai / Fotolia nuotr.
Lašišų maltinukai / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Kartais visai nepelnytai pamirštame žuvį. Prisiminkime, kokius gardžius patiekalus galime iš jos pagaminti!

DIENOS RECEPTAS

Lašišų maltinukai

4 asmenims. Pagaminsite per 1 val. 20 min.

Produktai

350 g lašišos; 350 g bulvių; 1 valg. š. pomidorų padažo; 1 valg. š. garstyčių, 2 valg. š. petražolių; 25 ml riebios grietinėlės; 40 g sviesto; 3 valg. š. citrinos sulčių; pagal skonį druskos ir pipirų; 30 ml aliejaus (kepimui); 50 g miltų (apvolioti maltinukams).

Kaip gaminti

1. Išvirkite lašišą nedideliame pasūdyto vandens kiekyje, atvėsinkite, pašalinkite odą ir kaulus.

2. Išvirkite, sugrūskite ir atvėsinkite bulves. Pusę kiekio lašišos sumaišykite su bulvių koše, pomidorų ir garstyčių padažu, pasūdykite, pagardinkite pipirais.

3. Atsargiai įmaišykite likusią lašišą ir smulkintas petražoles. Suformuokite iš tešlos vienodo dydžio maltinius, apvoliokite miltuose, išdėliokite ant lėkštės, uždenkite maistine plėvele ir pusvalandį palaikykite šaldytuve.

4. Apkepkite maltinukus keptuvėje įkaitintame aliejuje, sudėkite į skardą, pašaukite į 200 °C temperatūros orkaitę ir kepkite 10–15 min.

5. Nedideliame puode ištirpinkite sviestą, įmaišykite grietinėlę ir citrinų sultis, pasūdykite, įberkite smulkintų petražolių arba svogūnų laiškų. Patiekite lašišų maltinukus su grietinėlės padažu ir bulvių koše.

SIŪLOME IŠBANDYTI!

Makaronai su žuvimi
Makaronai su žuvimi / Fotolia nuotr.