Vakarienės idėja – skanūs ir greitai paruošiami maltinukai
Šį patiekalą lengvai gali pagaminti kiekviena šeimininkė. Ir laiko daug nesugaištama. Ir jokių įmantrių produktų nebūtina turėti...
Dienos receptas
4 asmenims. Pagaminsite per 45 min.
Produktai
500 g šviežio kopūsto, 1 svogūnas, 2 kiaušiniai, 250 g pievagrybių, 2 valg. š. Pesto padažo (nebūtinai), 125 g manų kruopų, 1 valg. š. sviesto, 1 valg. š. petražolių, 1 valg. š. krapų, 1 citrina, 50 g maltų džiūvėsių, pagal skonį druskos ir pipirų.
Kaip gaminti
1. Kopūstą sutarkuokite stambia trintuve, nuspauskite sultis, sukrėskite į dubenį, įmuškite kiaušinius, suberkite manų kruopas, pasūdykite, pagardinkite citrinų sultimis, prieskoniais, pesto padažu.
2. Svogūną nulupkite, pakepinkite svieste.
3. Pievagrybius nuplaukite, susmulkinkite, pakepinkite su svogūnais.
4. Atvėsusią svogūnų ir grybų masę sukrėskite į kopūstus, gerai išmaišykite, jeigu skystoka, įberkite truputį avižinių dribsnių.
5. Iš gautos masės formuokite paplotėlius, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite ant mažos ugnies, kol dailiai apskrus.
SIŪLOME IŠBANDYTI!