Tailandietiškas gardėsis – skrudinti bananai su sezamo sėklomis

Tailandietiški skrudinti bananai / „Fotolia“ nuotr.
Tailandietiški skrudinti bananai / „Fotolia“ nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2015-07-29 16:15
AA

Namuose turite niekaip nesuvalgomų ir jau keletą dienų pastovėjusių bananų? Neskubėkite jų mesti į šiukšlių dėžę, mat iš gerai prinokusių bananų galite pasigaminti išties gardų tailandietišką desertą.

Jam prireiks vos keleto ingredientų ir jau netrukus galėsite mėgautis puikiu vakaro užkandžiu. Tiesa, originaliame recepte patariama naudoti mažuosius bananus, mat ši rūšis yra kiek saldesnė, turinti švelnų medaus skonį, tačiau jei tokių po ranka neturite, gaminti galite ir iš įprastų bananų.

Reikės:

  • 2 vidutinio dydžio gerai prinokusių bananų;
  • 1/3 puodelio kokoso drožlių;
  • 3/4 puodelio ryžių miltų;
  • 1/4 puodelio cukraus;
  • 1/3 puodelio vandens;
  • pusės šaukšto druskos;
  • pusės šaukšto kepimo miltelių;
  • šaukšto kepintų sezamo sėklų;
  • aliejaus kepimui.

Gaminimo eiga:

  1. Bananus nulupkite ir supjaustykite juos vidutinio dydžio nestorais gabaliukais.
  2. Atskirame dubenyje supilkite ryžių miltus (svarbu naudoti būtent juos, mat kitaip skrudinti bananai nebus traškūs), cukrų, kepimo miltelius, druską ir viską gerai išmaišykite.
  3. Į puodelį su kokoso drožlėmis įpilkite kiek vandens ir leiskite šiek tiek pastovėti, vėliau drožles supilkite į dubenį su ryžių miltais.
  4. Į tą patį dubenį taip pat supilkite kiek paskrudintas sezamų sėklas ir viską užpilkite vandeniu. Mišinį gerai pamaišykite ir turėtų išeiti kiek skysta konsistencija.
  5. Ant vidutinės ugnies gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, mišinyje apvoliokite turimus banano gabaliukus ir dėkite juos į keptuvę. Ištraukite tuomet, kai banano gabalėliai įgaus rusvą atspalvį. Iškepti jie turėtų maždaug per 4–5 minutes.

Valgyti juos galite vienus arba pagardinkite ledais ar grietinėle.

Visą gaminimo procesą žiūrėti galite ir vaizdo įraše:

Siūlome išbandyti ir šiuos receptus:

{recipe|2194}
{recipe|2551}
{recipe|3490}
{recipe|3685}
{recipe|3831}
{recipe|3622}
{recipe|4533}
{recipe|4374}