Savaitgalio valgiaraštis. Išsirinkite ir gaminkite!
Ką skanaus ir netikėto pagaminti šeimai savaitgalio pietums – amžinas klausimas. Siūlome pluoštelį idėjų įvairiam skoniui.
SAVAITGALIO RECEPTAS
4 asmenims. Pagaminsite per 1 val. 20 min.
Produktai
500 g vištienos, 200 g špinatų, 1 nedidelis svogūnas, 2 valg. š. pomidorų padažo, 1 valg. š. sviesto, 125 g smulkiai tarkuoto brandinto sūrio, 100 g pievagrybių, 1 arbat. š. Provanso žolelių prieskonių, pagal skonį druskos ir pipirų.
Kaip gaminti
1. Plonai išmuškite vištieną, pabarstykite druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis. Palikite pasimarinuoti.
2. Špinatų lapus nuplaukite, nuvarvinkite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
3. Susmulkinkite pievagrybius. Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite keptuvėje įkaitintame svieste, baigiant kepti įmaišykite pievagrybius, sukrėskite pomidorų padažą. Nukelkite nuo ugnies ir palikite šiek tiek atvėsti, įmaišykite tarkuotą sūrį.
4. Ant išmuštos vištienos dėkite špinatų lapų, užkrėskite paruošto įdaro, susukite suktinuką ir persmeikite mediniu pagaliuku. Susukite suktinukus į foliją, sudėkite į skardą ir kepkite 180–200 °C temperatūros orkaitėje apie 40 min. Tiekite su virtais ryžiais ir šviežių daržovių salotomis.
SAVAITGALIO VALGIARAŠTIS
► SALOTOS
|
||
|
||
|
► SRIUBOS
|
||
|
||
|
► KARŠTIEJI PATIEKALAI
|
||
|
||
|
► DESERTAI
|
||
|
||
|
► SVEČIAMS
|
||
|
||
|