Varškės apkepas kitaip

Purus kaip debesėlis varškės apkepas nepalieka abejingų. Jį mėgsta maži ir dideli, vaikai ir tėvai.
Varškės apkepas gali būti puikiausias šeimos pietų ar vakarienės patiekalas. O jeigu duosite vaizduotei laisvę, suprasite, kad toks paprastas ir nuo vaikystės žinomas maistas gali sužibėti skonių įvairove!
Tam, kad varškės apkepas būtų minkštas ir labai purus, nepamirškite dviejų svarbiausių patarimų: pirma, varškę visuomet pertrinkite iki vientisos masės, antra, visuomet atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių, o baltymus būtinai elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų. Nors tai reikalauja kelių papildomų minučių, užtikriname – tikrai verta!
Be tradicinio varškės apkepo, pasitelkus fantaziją, galima akimirksniu sukurti šūsnį naujų saldžių ir pikantiškų šio patiekalo skonių: su bananais, su moliūgais, su brokoliniais kopūstais... Išbandykite, paragaukite, įtraukite naujus varškės patiekalus į savo šeimos meniu!
Tekstas ir receptai Astos Černės
DAUGIAU ĮVAIRIŲ APKEPŲ RECEPTŲ RASITE ČIA.
DĖMESIO! Kviečiame dalyvauti RECEPTŲ KONKURSE „Mano superpatiekalas iš bulvių“ ir laimėti puikų prizą!