Veganiški pyragaičiai su šilauogėmis

Veganiški pyragaičiai su šilauogėmis / Redakcijos archyv.
Veganiški pyragaičiai su šilauogėmis / Redakcijos archyv.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Veganiškus desertus reikėtų gaminti dažniau – jie daug sveikesni už įprastus kepinius ar kitus saldėsius, kurių sudėtyje daug cukraus ir riebalų. Išbandykite lengvai paruošiamus pyragaičius su šilauogėmis. Jų net nereikės kepti!

Jums reikės: 120 g datulių, 250 g maltų migdolų, 250 g mirkytų anakardžių, 100 g šilauogių, 50 ml agavų sirupo, 70 ml migdolų pieno, 50 g kokosų aliejaus, 30 ml citrinų sulčių, 1 a. š. vanilės ekstrakto, žiupsnelio druskos.

  • Anakardžius užpilkite vandeniu ir palikite 2–3 val.
  • Datules užplikykite verdančiu vandeniu ir palaikykite keletą minučių.
  • Migdolus sumalkite ir suberkite į didesnį indą kartu su nusunktomis datulėmis, vanilės ekstraktu ir žiupsneliu druskos. Elektriniu plakikliu sutrinkite iki vientisos lipnios masės.
  • Į popierines keksiukų formeles dėkite rankomis suformuotus migdolų ir datulių pyragaičių pagrindus. Gerai prispauskite prie dugno ir kraštelių.
  • Didesniame inde iki vientisos masės sutrinkite mirkytus migdolus, šilauoges, citrinų sultis ir agavų sirupą.
  • Supilkite migdolų pieną ir kokosų aliejų ir dar kartą gerai pertrinkite.
  • Supilstykite gautą kremą ant pyragaičių pagrindų ir dėkite 15 min. į šaldymo kamerą.
  • Kai pyragaičiai sustings, išimkite iš kameros, nuo vis dar sušalusių nuimkite popierinius sijonėlius, palaikykite apie 15 min. kambario temperatūroje ir skanaukite.