Verta žinoti: kuo naudingos obuolių žievelės
Jei, valgydamos obuolį, žievelę nulupate ir metate lauk, greičiausiai nežinote, kad joje gausu sveikatai naudingų junginių.
Jau seniai mokslininkai paskelbė, kad medžiagos, esančios obuolių odelėse, padeda kovoti su vėžiniais susirgimais, tačiau tai ne vienintelis jų nuopelnas. Žinoma, kalbame apie natūralius obuolius, o ne tuos, kurie it vaškiniai ištisus mėnesius negesdami guli prekybos centrų lentynose.
Tarkime, jeigu jus kamuoja nemiga, galite išmėginti štai tokį receptą:
1. Nulupkite 2–3 obuolius ir 3–6 min. jų odeles virkite 250 ml vandens kiekyje. Jeigu mėgstate saldžiau – pagardinkite nuovirą medumi, cinamonu.
2. Gerkite kasdien vakarais po stiklinę. Tinka tiek šaltas, tiek šiltas. Stiprina nervus ir padeda atsipalaiduoti.
Žarnyno problemas palengvins irgi paprasta obuolių žievelė:
1. Nulupkite nuo obuolių žievelę ir džiovinkite ją 40–50 °C temperatūroje.
2. Kai ji gerai išdžius, atvėsinkite ir sumalkite kavamale. Tuomet lygiomis dalimis sumaišykite su sėlenomis.
3. Prieš pusryčius 1 valg. š. šios masėse užpilkite 150 ml karšto vandens ir gerai sumaišykite.
4. Leiskite pastovėti 15 min., kad pritrauktų, ir tuomet gerkite.
5. Puikiai tinka norinčiosioms sulieknėti ir išvalyti žarnyną!