Vietname poilsiaujanti Erika Purauskytė ragavo krokodilo mėsos: „Nors esu vegetarė, buvo tikrai skanu“

Erika Purauskytė Vietname / Asmeninio albumo nuotr.
Erika Purauskytė Vietname / Asmeninio albumo nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

Šventiniu laikotarpiu renginių organizatorė, įmonės „Menai renginiai“ vadovė Erika Purauskytė nusprendė pabėgti nuo lietuviškos žiemos ir, kaip pati teigia, mūsų šalyje vyraujančio kalėdinio chaoso. Pasirinkusi atostogas Vietname, E.Purauskytė, nors ir yra vegetarė, susiviliojo ypač egzotišku patiekalu – krokodilo mėsa. 

Per dvylika dienų E.Purauskytės Vietname laukė smagūs nuotykiai. Renginių organizatorę labiausiai nustebino maistas: puikios jūros gėrybės, austrės, varlės ir netgi krokodilai... 

E.Purauskytė nevalgo mėsos, bet ne dėl tam tikrų įsitikinimų, o dėl to, kad mėsa jai paprasčiausiai nėra skani. Vis dėlto, ji pasiryžo paragauti krokodilienos ir vietnamietiškai paruoštų varlių, kuriuos teko išsikepti pačiai. 

„Esu vegetarė tik dėl to, jog mėsa man nėra tokia skani, kad dėl jos žudyčiausi. Tai kam tada išvis valgyti… Bet dabar pasitaikė proga išbandyti kažką egzotiško, įdomaus. Galbūt tai buvo vienintelė mano gyvenime galimybė paragauti to, ko nėra Lietuvoje ir, matyt, daugelyje šalių vargiai rasi“, – įspūdžiais dalijosi Erika. 

Ji krokodilieną pavadino „vištakiaule“.

„Skonis – tarpinis variantas tarp vištienos ir kiaulienos. Kaip tik dabar valgiau varlę ir ką tik buvau pabaigusi ragauti krokodilienos. Dubenyje su žarijomis atnešė man jau marinuotos krokodilo mėsos, taip pat šalia buvo prieskonių ir citrinos. Tuomet pats turi jį išsikepti. Citriną išsispaudi ir valgai tą krokodilą arba varlę“, – Žmonės.lt pasakojo E.Purauskytė.  

Erika Purauskytė
Erika Purauskytė / Asmeninio albumo nuotr.
Erika Purauskytė
Erika Purauskytė / Asmeninio albumo nuotr.

„Aišku, šiek tiek pasikalbėjau su savo sąžine. Draugai sako: „Važiuojam valgyti krokodilo.“ Pirmoji mano reakcija, aišku, buvo „Ne ne ne, aš vegetarė, ne!“ Paskui pajuokavome, gal krokodilas yra… žuvis, gal vis tiek reikia paragauti? Smalsumas nugalėjo“, – įspūdžiais dalijosi šiuo metu Vietname viešinti E.Purauskytė. 

Kaip prisipažino Erika, ji niekuomet nevengė išbandyti egzotiškų valgių. 

„Kadangi daug keliauju po egzotiškas šalis, daug ko yra tekę paragauti. Pernai valgiau svirplių, kirminų. Baisiau buvo ragauti juos nei krokodilieną. Nors ir esu vegetarė, buvo tikrai skanu!“, – teigė ji. 

Šventinį laikotarpį Vietname leidžianti E.Purauskytė ne tik žavisi šia šalimi, bet ragina ir kitus būtinai joje apsilankyti.

„Man čia labai patinka. Visų pirma, aš išleisiu tiek pat, kiek tinginių kurorte, nes realiai tik skrydis man kainavo brangiau. O šiaip, čia viskas žiauriai pigu. Išleidžiu 5 eurus per dieną ir valgant, ir geriant tai, ką tik noriu. Mes valgome čia, kur valgo vietiniai – tokiuose garažuose, kur motoroleriu gali įvažiuoti į juos. Geriame vietnamietišką kavą – visiškai įsiliejome į jų neskubėjimo ritmą“, – pasakojo E.Purauskytė.

Erika Purauskytė
Erika Purauskytė / Asmeninio albumo nuotr.

Naujuosius metus moteris su draugais praleis prie jūros esančiame naktiniame klube, o prieš tai mėgausis jūros gėrybėmis.

„Planuojame pavakarieniauti. Paragausime kriauklių, ką tik sugautų jūros gėrybių. Paskui lėksime į klubą prie jūros ir švęsime su visu pasauliu, nes žmonės čia atvykę turbūt iš visur. O Naujuosius metus sutiksime penkiomis valandomis anksčiau nei jūs“, – juokėsi E.Purauskytė.